avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera de supraveghere video
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera de supraveghere video

Buna seara , imi spuneti va rog in ce conditii se poate monta o camera video pe casa scarii , la bloc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
iepuras73, utilizator
Cel mai recent răspuns: laurlau , utilizator 18:21, 25 August 2019
Stocarea de date prin sisteme de inregistrare video este supusa disp Decizia nr.52/2012" a Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, decizie care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 389 din 11.06.2012.a legii speciale Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date
Pentru instalare sistem de supraveghere in parte comuna de imobil de locuit in comun trebuiesc respectate dispozitiile in domeniu,trebuie acordul individual al tuturor proprietarilor,
trebuie ca sistemul sa fie instalat de operator economic autorizat
Trebuie atentie sporita la cine are acces la datele stocate de sistemul de supravegehere

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna/dra ynocentta , mai lasati acordul individual al tuturor proprietarilor ca il postati peste tot .
Cititi ghidul emis de ANSPDCP in mod expres pt asociatii de proprietari si vedeti ce si cum .
Spune clar ca se pot monta cu acordul majoritatii , iar cei ce nu sunt de acord , pot contesta hotararea AG in termenele legale .
@rain4rest

In ghidul ANSPDCP la care faceti referire (si pe care probabil il considerati deasupra legii) apare urmatorul text:
"VI.Condiţiile de legitimitate privind prelucrarea datelor personale prin intermediul sistemelor de supraveghere video
Regula instituită de Legea nr. 677/2001, modificată şi completată, este aceea că, prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanei vizate poate fi efectuată de către un operator numai cu consimţământul persoanei în cauză, dat în mod expres şi neechivoc (art. 5 din Legea nr.
677/2001)."


Concluzia 1: da, trebuie acordul "expres şi neechivoc".


In plus, aduceti in discutie inutil hotararea AG, pentru ca indiferent daca aceasta este contestata sau nu, cei responsabili raspund in continuare in fata legii, indiferent de propriile "interpretari" ale acesteia. In cazul ghidului ati citit partea bolduita, dar nu si exceptia. Le inversez in continuare pentru "echilibru":
"- când prelucrarea este necesară în vederea realizării unui interes legitim al operatorului sau al terţului căruia îi sunt dezvăluite datele, cu condiţia ca acest interes să nu prejudicieze interesul sau drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei vizate."

Concluzia 2: asociatia de proprietari nu are dreptul sa prejudicieze interesul sau drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei vizate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
exista vreun document pentru acordul proprietarilor? practic ceva gata facut conform GDPR? sau luam cu copy paste de unde putem..?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere! ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua, locuiesc intr-un complex nou de blocuri. Asociatia doreste instalarea camerelor de supraveghere in complex. Conform GDPR, daca nu ma insel, si ... (vezi toată discuția)
Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)