avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... primesc somaj daca societatea nu mai exista sau a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

primesc somaj daca societatea nu mai exista sau a preluat-o altcineva?

Buna ma numesc Andreea am 28 de ani si sunt inca in concediu de crestere si ingrijire copil pana in februarie 2010.Pana in 2007 am lucrat intr-o fabrica de productie care actualmente mai functioneaza doar partial si cu alt proprietar.
Intrebarea mea este urmatoarea:actuala proprietara este obligata sa ma reprimeasca la servici?daca nu,pot sa primesc somaj?Cum se procedeaza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters107540 , utilizator 21:44, 26 Octombrie 2009
In cazul dvs., cele 12 luni necesare vor fi cele de dinainte de intrarea in CCC.
Si daca noul proprietar va sustine ca nu are nevoie de mine?ce pot face?
Va multumesc inca odata pt raspunsuri!!!!!
1. Daca nu mai are nevoie de dvs. va desfiinta postul si veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii si puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. In aceasta situatie veti beneficia de prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
multumesc foarte,foarte mult.
Multumesc din nou pt.raspunsuri dar am mai aflat cateva lucruri care nu imi convin......!!!!!!!Angajatorul unde am lucrat nu si-a platit toate darile catre stat........ma afecteaza cu ceva acum?????????????ce pot face daca nu si le-a achitat????????
Va multumesc frumos si va doresc o zi buna.......

Alte discuții în legătură

Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)
Firma la care lucrez urmeaza a fi vanduta blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza a fi vanduta catre un o alta firma (in acest moment aceasta firma ne este concurent pe piata). Foarte probabil ... (vezi toată discuția)
Aplicarea art. 169 din codul muncii mv_alina mv_alina Art. 169 (1)Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor în cazul în care se produce un [u]transfer al întreprinderii, al unitatii sau al unor parti ... (vezi toată discuția)