avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Îmi pot da in judecată fostul soț ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Îmi pot da in judecată fostul soț ?

Buna seara!Ma numesc Ayda ,am 31 de ani și am un copil de doi ani jumatate rezultat din căsnicia cu fostul soț.Am divorțat la notar ,domiciliul copilului fiind la mine,iar custodia comna.S -a stabilit și o contribuție modica a soțului pe care acesta nu mi -a acordat -o niciodată.Pe copil nu îl vizitează ...financiar nu contribuie,îl pot da in judecată pentru pensie alimentara obligatorie?.Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Ayda ionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 08:11, 22 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi executat silit.
Dar daca ii cereti bani e posibil ca apoi sa va sacaie cu drepturile lui...
Va multumesc din suflet pentru răspunsuri!
Ayda ionescu, utilizator
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Poate fi executat silit.
Dar daca ii cereti bani e posibil ca apoi sa va sacaie cu drepturile lui...

Își va cere drepturile și fără ca el sa contribuie cu ceva la creșterea copilului,din păcate,având custodie comuna....in sensul ca se considera tatăl lui ,deși eu îl cresc singura ....Spuneți-mi ,va rog am șanse de câștig intr -o asemenea situație sau voi câștiga încă o frustrare ....?Va multumesc nespus!
Ayda ionescu, utilizator
Stimată doamnă, prin acordul notarial, i s-a stabilit deja o obligaţie tatălui. prin acea contribuţie modică despre care faceţi vorbire mai sus - în această privinţă, statul şi-a făcut datoria.
Dvs. puteţi pune în executare titlul executoriu, prin intermediul executorului judecătoresc, pentru restanţa de cca 1 an şi jumătate de când aţi semnat acordul notarial.Executorul trebuie plătit, dvs. îi daţi un avans, recuperabil de la tata, cu condiţia să aibă un venit legal sau bunuri pe numele lui.Dacă nu are, nu veţi recupera nici restanţa, nici banii daţi executorului.
Puteţi face şi plângere penală pentru abandon, însă puţin probabila sancţionare a tatălui nu aduce nici un plus financiar necesar copilului.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl copilului își păstrează drepturile chiar dacă nu-l vizitează și nu dă nici măcar un telefon? cum pot să nu mai depind de semnătura lui? Bia2019 Bia2019 Bună seara. As dori sa știu în ce condiții se obține custodia exclusiva? Menționez ca eu și tatăl copilului suntem despărțiți de cand copilul avea ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Plangere abandonare minor angelica5 angelica5 Buna seara, eu am divortat in urma cu 6 ani ,copilul in varsta de 8 ani se afla in custodia mea, iar tatal obligat la pensia de intretinere. tatal copilului nu ... (vezi toată discuția)