avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Angajatorul poate amana instituirea popririi salariale ...
Discuție deschisă în Executare silită

Angajatorul poate amana instituirea popririi salariale pana cand executorul trimite toate documentele stabilite prin lege

Buna ziua ,

Suntem o mica firma recent infiintata ,care se confrunta cu o problema legata de instituirea unei popriri salariale.

In fapt, am primit din partea unui executor judecatoresc o solicitare de instituire a popririi salariale asupra unui angajat.

Documentatia prezentata de executor se compune din cererea de poprire in care se precizeaza numele creditorului ,0 firma de recuperare cu sediu in Malta ,si suma datorata creditorului.
Contractul de imprumut invocat de firma de recuperare este de fapt acelasi contract de imprumut care a fost incheiat in urma cu 10 ani de catre angajatul nostru cu o alta banca cu sediul in Romania.
Aceasta banca din Romania a obtinut in decembrie 2016 incuviintarea executarii silite si de la inceputul lui 2017 angajatului nostru i se retine o treime din pensie de catre casa de pensii, deoarece angajatul nostru este un pensionar in varsta de 70 ani..

Executorul a prezentat ca document justificativ incuviintarea executarii silite obtinute de catre banca si nu de catre firma recuperatoare.

S-a verificat la judecatorie si firma recuperatoare nu a obtinut document de incuviintare a executarii silite asupra angajatului nostru.

Precizam ca de la casa de pensii , angajatul a adus un document in care se arata mai are doua luni de plata.

Precizam ca acelasi BEJ reprezinta si banca din Romania si firma recuperatoare ,cu sediul in Malta ptr acelasi contract de imprumut.

Casa de pensii a livrat luna de luna retinerile din pensie catre executor. angajatul a adus lista cu toate ordinele de plata trimise de casa de pensii.

In conditiile in care datoria se recupereaza in doar 2 luni prin casa de pensii nu ne explicam de ce executorul instituie o alta poprire , pe acelasi contract,de imprumut ptr o datorie majorata brusc cu cca 35 %..

Ptr clarificare,

====In ianuarie 2017 executorul a cerut casei de pensii poprire ptr suma de 4700 lei, datorata bancii X. In acest moment mai sunt de recuperat 660 lei.

====In aceasta luna , martie 2018 ptr acelasi contract de imprumut,executorul solicita ptr firma recuperatoare Y o poprire ptr suma de 1700 lei , ptr o datorie recunoscuta de 660 lei , fara insa a sista poprirea de la casa de pensii.

INTREBARE

Ca angajator, in calitate de tert poprit , avem dreptul sa amanam poprirea angajatului nostru pana la data cand executorul ne transmite documentul incuviintarii excutarii silite obtinuta la judecatorie de catre firma recuperatoare. ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:55, 22 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu executorul pentru clarificarea situatiei .In eventualitatea in care nu veti da curs popririi, executorul va poate obliga pe dvs. , ca societate, sa platiti parte din aceste sume.(poate solicita validarea popririi)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ znicolae9, in calitate de angajator nu este indicat sa nu dati curs popririi instituite pentru ca dvs nu aveti temei sa faceti investigatii si cu atat mai putin sa va prevalati de ele, pentru dvs obligatiile ce va revin in baza legii sunt clare (în termen de 5 zile de la comunicarea popririi, iar în cazul sumelor de bani datorate în viitor, de la scadența acestora, terțul poprit este obligat să consemneze suma de bani, dacă creanța poprită este exigibilă).
Dupa cum reiese din poveste, debitorul este urmatit o data pe veniturile din pensie (in cuantum de 1/3) si a doua oara pe veniturile din salarii (tot in cuantul de 1/3). Da, probabil ca intr-un final, debitorului i se va retine mai mult decat suma datorata, nu este exclus (dar asta este treaba dansului si nu a dvs).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala znicolae9 znicolae9 Am fost executat silit ptr restante la plata unui credit ipotecar.. Executorul a trimis catre firma la care lucrez o solicitare de poprire salariala ... (vezi toată discuția)
Executare silita- poprire alexandru_56 alexandru_56 Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: am un contract de imprumut care a fost scadent pe data de 31.05.2011. Nu am putut onora ... (vezi toată discuția)