avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ne-a închis biroul, practic ne-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ne-a închis biroul, practic ne-a îngrădit accesul la locul de muncă. Ce obligații are când suspendă contractul de muncă?

Buna seara. Am lucrat cu contract individual de munca in perioada august 2015 - 5 ianuarie 2018. Am aflat ca in perioada 1 mai 2017 - 1 octombrie 2018 am avut contractul suspendat pentru absente nemotivate. In aceasta perioada, angajatorul ne-a inchis efectiv biroul, si practic ne-a ingradit accesul la locul de munca. Tot in aceasta perioada, am notificat in scris angajatorul, pentru a mi se clarifica situatia locului de munca, insa nu am primit nici un raspuns. Reactivarea contractului a avut loc la 1 octombrie, cel mai probabil in urma unei sesizari depuse de mine la ITM in luna septembrie. In toata aceasta perioada, angajatorul nu a raspuns la telefoane, mailuri, etc. Acum intrebare mea este, nu ar fi trebuit ca angajatorul sa imi aduca la cunostinta ca mi se suspenda contractul de munca pentru absente nemotivate?
O alta intrebare, cum pot cita pe cineva ca martor daca acesta nu vrea sa fie martor? Mai ales ca acesta ar fi martor cheie.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 25 Martie 2018
Trebuie sa dovedeasca ca se afla in dusmanie sau are o legtaura de interes cu dvs sau cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi absent nemotivat? NinelM NinelM Buna ziua tuturor! Am fost angajat cu CIM la o societate pe perioada august 2015 - 5 ianuarie 2018. Conform CIM, locul de munca se afla intr-o alta ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul la absentarea nemotivata? NinelM NinelM Buna seara, fostul meu angajator, m-a trecut absent nemotivat pentru o perioada de 5 luni, tot pentru aceasta perioada avand contractul de munca suspendat. ... (vezi toată discuția)