avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota mostenire

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: In 1995 a decedat X (barbat). Pe numele lui exista un titlu de proprietate pentru o casa + teren. Acest titlu de proprietate a fost emis in perioada in care el era casatorit deja, banuiesc ca acea proprietate era a lui de dinainte de casatorie, altfel nu-mi explic de ce s-a emis doar pe numele lui, nu si al sotiei. Asadar, la data decesul lui, in viata erau sotia sa si cei 2 copii, un baiat si o fata, sa le zicem B si F. In 2010 a decedat B, in urma lui ramanand singurul sau copil, sa-i spunem N. In 2013 a decedat si sotia lui X. Practic, in viata sunt acum F si N, F fiind matusa lui N. Nu s-a facut succesiunea nici dupa X, nici dupa B pana in acest moment. Se doreste acum dezbaterea mostenirii insa nu ne este clar care sunt cotele de mostenire la care au dreptul F si N din proprietatile de pe titlul de proprietate al lui X. Multumim mult.
Cel mai recent răspuns: CristinaPopi , utilizator 10:57, 23 Martie 2018
Buna ziua,
Se va dezbate succesiunea de pe urma lui X si Y (batranii) impartindu-se masa succesorala in 2 parti egale (titlul de propriuetate se emitea doar pe numele capului de rol0l nu pe al ambilor soti) pentru B si F.
In locul lui B vin, prin reprezentare, copii lui.
Succesiunea de pe B se dezbate intre copii lui si, eventual sotie supravietuitoare.

La data decesului sau, B era divortat de sotie, de aceea nu am luat-o in calcul. B are un singur copil, pe N. Iddea e ca B a decedat inaintea mamei sale, adica a lui Y, cum ati numit-o dvs. Si in aceste conditii se face succesiunea intai dupa X si Y si apoi dupa B? Care ar fi cotele finale de mostenire ale lui N si F, dupa ce se fac toate succesiunile?Dupa parerea mea ar fi 50%- 50%, insa nu sunt sigura....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri - dreptul de mostenire violeet_20 violeet_20 Buna ziua, ma numesc Violeta si am o intrebare legata de dreptul de mostenire Exista urmatoarea situatie: Domnul X in momentul casatoriei cu doamna Y avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Probleme teren agricol, partaj succesoral fara cadastru rania1983 rania1983 buna ziua, sper din suflet sa primesc un raspuns lamuritor din partea dvs. Cum pot rezolva o situatie a unor terenuri agricole astfel: Titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)