avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor toxicitate arhivar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor toxicitate arhivar

Vă rog ,ce demersuri trebuie făcute ptr. obținerea retroactivă a sporului de toxicitate ., lucrez in aceeași firmă și același loc de muncă de 40 de ani -arhivă .
Doar de 20 de ani sunt pe funcția de arhivar după ce am obținut atestatul ..de 15 ani nu mai primesc nici 1 l. lapte drept toxicitate ....de spor nu a fost vorba niciodată !
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Norica Ruj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 23 Martie 2018
Locurile de munca/ posturile de lucru/ meseriile care primesc alimentatie de protectie (lapte) se stabilesc prin contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma. La nivelul firmei dvs. trebuie intocmita lista cu beneficiarii, aprobata prin comisia paritara patronat-sindicat si prevazute fonduri pentru achizitionare si distribuire lapte.
In contractul individual de munca se nominalizeaza drepturile de personal de care beneficiaza lucratorul.
Sporurile la salariu se stabilesc conform prevederilor Legii nr. 153/ 2017 privind salarizarea unitara prin Regulament cadru pentru stabilire locuri de munca, categorii de personal, marime concret a sporului si conditii de acordare pe familii ocupationale de functii bugetare (reg. se aproba prin HG dupa emitere de catre ministere de resort.
Sporurile se acorda de la 01.01.2018. In sectorul dvs. de activitate este posibil sa nu se fi emis regulamentul.
Retroactiv pe cei 20 de ani de care amintiti, nu puteti primi.
In ce sector de activitate lucrati, bugetar sau privat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor in domeniu bugetar Codrina.01 Codrina.01 Lucrez in mediu umed abur sulf parafina..Nu primesc spor!In ce conditi se primeste spor in domeniu acesta si ce categorie?multumesc (vezi toată discuția)
Spor arhivar stefania10 stefania10 Sunt angajata ca secretara cu studii medii cu responsabilitati de arhivar. Am urmat si un curs in acest sens. Pot beneficia de spor de arhiva sau nu? (vezi toată discuția)
Spor de toxicitate andreeanegurescu andreeanegurescu lucrez ca sef de depozit la o institutie bugetara .laboratoarele de chimie si toxicologie ale institutiei beneficiaza de spor de toxicitate.eu care doar ... (vezi toată discuția)