avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... handicap....
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

handicap....

buna seara! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : fratele meu si sotia lucreaza in grecia,cu forme legale ,din anul 1994.au un copil care are 25 de ani,sufera de schizofrenie...i-au facut dosar de pensionare pt. handicap....autoritatile din grecia le cer dovada ca nu primeste pensia de handicap si din romania! fac precizarea ca baiatul lor locuieste in grecia de la varsta de 10 ani. nu a lucrat niciodata nici in romania nici in grecia. ce demersuri trebuiesc interprinse pt. a obtine de la autoritatile romane a dovezi ca nepotul meu nu beneficiaza de pesie de handicap . va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 24 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la Casa de Pensii , respectiv de la DGASPC, solicitati un documnet din care sa rezulte ca minorul nu beneficiaza de indemnizatie de handicap/pensie de invaliditate.
Casa de Pensii Tulcea mi-a spus ca nu este de competenta lor! DGASPC ?! nu stiu! nepotul meu are 25 de ani ....si nu vad cu ce ma pot ajuta cei de la DGASPC ! habar nu am la ce usi sa bat pentru a-mi ajuta nepotul ! ma gandesc la casa Nationala de Pensii......credeti ca este o solutie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la Casa de Pensii se poate obtine un act din care sa reiasa ca nu se primeste pensie de invaliditate.

De la DGASPC se poate obtine un act din care sa reiasa ca nu se primeste indemnizatie de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de handicap dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : fratele meu si sotia lucreaza in grecia,cu forme legale ,din anul 1994.au un copil care are 25 de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : fratele meu si sotia lucreaza in grecia,cu forme legale ,din anul 1994.au un copil care are 25 de ... (vezi toată discuția)
Drepturi financiare pentru persoana cu grad de invaliditate 2 DanutzGenila DanutzGenila Buna ziua. Mama mea are o Decizie asupra capacitatii de munca cu diagnosticul Schizofrenie paranoida, grad de invaliditate 2, din anul 2005. A beneficiat de ... (vezi toată discuția)