avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Executor judecătoresc, notar sau grefier?
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Executor judecătoresc, notar sau grefier?

Buna ziua,

Ma aflu aproape de terminarea studiilor juridice si am nevoie de sfatul dumneavoastra, acelora care profesati deja in acest domeniu.

Cum te faci cunoscut pentru a avea cati mai multi clienti, atat ca si executor judecătoresc, cat si ca notar? (dupa definitivat)

Am tot citit pe internet despre grefierii de Parchet. Care este activitatea acestora? Cum ajungi grefier de Parchet?

Va multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Raluca-AndreeaM., utilizator
E greu de spus cu clientii pentru notari sau executori.
Daca aveti rampa de lansare de la nivel inalt veti avea clienti care sa plateasca serios.

Altfel...veti supravietui...ca majoritatea...
Sunt incalcite itele pe care vreti sa le aflati...

Grefierii de la parchete nu au clienti.
Daca au clienti au probleme cu DNA...pentru infractiuni de coruptie.
Ei au salarii de bugetari.

Va multumesc frumos pentru raspuns.

Stiam ca grefierii de la Parchete nu au clienti, insa eram curioasa care e procedura pentru a ajunge grefier de Parchet.

Cat despre notari sau executori, cred ca as fi doar un supravietuitor...din pacate.

Constat ca sunteti avocat, felicitari! Ce pot face ca avocat daca nu as vrea sa reprezint in instanta?
Sa va angajati la firma de avocati si sa acordati consultanta juridica.
Eu sunt insa de parere ca nu se poate acorda consultanta juridica corespunzatoare decat daca cel care o acorda stie exact cum decurge procesul in detaliu si in functie de toate versiunile posibile.
Daca prezentati interes pt firmele de avocatura corporatiste,adica aveti un cv ok,cu practica in timpul facultatii,implicare in activitati organizate de asociatiil studentesti,note mari in anii de studiu si la examenul de licenta,daca treceti de examenul de intrare in avocatura aveti sanse sa gasiti un job intr-un departament de consultanta .Daca notele sunt slabute,in facultate a fost mai interesanta viata mondena si nu aveti nici relatii atunci puteti incerca consilier juridic etc.Variantele ca notar si executor sunt destul de complicate....Mai exista si variante.poate va maritati cu un magnat , depinde de cum o sa va orientati in viata.Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Variante de angajare pentru un absolvent de drept mihaibargaoanu mihaibargaoanu Buna seara. Unde s ar putea angaja un absolvent al Facultatii de Drept? In afara de avocat si consilier juridic unde este f greu de gasit....... (vezi toată discuția)
Sunt absolventa a facultatii de drept. cum pot profesa? maria tofan maria tofan absolventa de drept as dori sa acord consultatii juridice. Care este primul pas?? (vezi toată discuția)
Infiintare cabinet de consultanta juridica dana001 dana001 am terminat facultatea de drept si as dori sa stiu daca pot sa-mi deschid un cabinet de consultati juridice si unde trebuie sa merg sau cu cine trebuie sa iau ... (vezi toată discuția)