avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere cat Tr
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere cat Tr

O persoana cu permis cat Tr, poate conduce pe drumurile publice un tractor + remorca? Va rog si baza legala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 16:49, 26 Octombrie 2009
Regulamentul de aplicare a noului cod rutier: art. 38 (2) "Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci."

Multumesc frumos.


Art. 30.din Regulamentul privind aplicarea Codului Rutier prevede:

Permisul de conducere se eliberează pentru una sau mai multe dintre următoarele categorii şi subcategorii de vehicule:

h) CATEGORIA Tr: tractor, maşini şi utilaje autopropulsate agricole, forestiere sau pentru lucrări;

Art. 38.din Regulamentul privind aplicarea Codului Rutier prevede:

(2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul să conducă şi un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor şi una sau două remorci.
Dar in cazul unui posesor de permis categoria C? In lege scrie ca poate conduce vehicule din categoria Tr, asta inseamna ca poate conduce tractor cu remorca sau numai tractor?
Nu.
Regulament de aplicare OUG 195/2002(A)
ART. 30
Permisul de conducere se eliberează pentru una sau mai multe dintre următoarele categorii şi subcategorii de vehicule:
d) CATEGORIA C:
1. autovehiculul, altul decât cel din categoria D, a cărui masa totală maxima autorizata este mai mare de 3.500 kg;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul din categoria C şi o remorca a carei masa totală maxima autorizata nu depăşeşte 750 kg;
m) SUBCATEGORIA C1: autovehiculul, altul decât cel din categoria D, a cărui masa totală maxima autorizata este de peste 3.500 kg, dar nu mai mare de 7.500 kg. Autovehiculului din aceasta categorie i se poate ataşa o remorca a carei masa totală maxima autorizata nu depăşeşte 750 kg;
n) SUBCATEGORIA C1E: ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul tragator din subcategoria C1 şi o remorca a carei masa totală maxima autorizata este mai mare de 750 kg, cu condiţia ca masa totală maxima autorizata a ansamblului sa nu depăşească 12.000 kg, iar masa totală maxima autorizata a remorcii sa nu depăşească masa proprie a autovehiculului tragator;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Categoria b la permisul de conducere semaj semaj buna seara, am si eu o intrebare; se poate conduce un tractor cu una sau doua remorci pe drumurile publice, sau se poate conduce doar tractorul simplu neavand ... (vezi toată discuția)
Pentru masina electrica trebuie permis de conducere? marinescu112233 marinescu112233 pentru masina electrica trebuie permis de conducere sau daca nu atunci ce trebuie sa poti circula (vezi toată discuția)