avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
LIVE, ACUM Sub lupa ANAF: Tranzacțiile intra-grup care ridică semne de întrebare în 2025
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Funcționează asociația fara presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Funcționează asociația fara presedinte

Buna ziua.Am avut o adunare generală la bloc iar din lipsa de participanți a fost reconvocata.A fost ales un președinte și un comitet executiv iar acum o parte din comitetul executiv in frunte cu președintele vor să își dă demisia.Cum se procedează în continuare.Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Ion G. , utilizator 16:54, 26 Martie 2018
Daca nu este cvorum nu se pot adopta legal hotarari, asa ca presedintele si comitetul executiv nu sunt legal alesi.

Pana la convocarea, intrunirea si alegerea legala a noii conduceri se prelungeste automat mandatul vechii conduceri.

Era vorba despre reconvocarea adunării deci al doilea termen iar hotărârile știu că se iau de către cei prezenți indiferent de numărul acestora.Aici a fost ales președintele și comitetul executiv in a doua adunare.Eu întrebăm dacă o parte din cei ales legal și statutar de adunare își dau demisia ce urmează de făcut .
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Ion G., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Organizati o adunare generala extraordinara pentru alegerea altui comitet si presedinte.
Mulțumesc.Si dacă nu dorește nimeni această funcție?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca echipa manageriala intelege sa renunte a exercita responsabilitatea se convoaca adunare generala de catre restul comitetului executiv sau de minimum 20% dintre membrii proprietari
Daca nu doreste nimeni functia de reprezentant legal sa poate accepta solutia de compromis provizorie ca unul dintre membrii comitetului executiv sa preia pentru 6 luni responsabilitatea de presedinte de asociatie,urmand a se convoca o noua adunare generala care sa aleaga reprezentant legal

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)
Este legal? kuriaky kuriaky La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: \"completarea ... (vezi toată discuția)