avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare pe motive economice fără încetarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare pe motive economice fără încetarea activitati

Buna ziua!Am avut suspendare CIM din motive economice fără încetarea activitati,eu nu am fost înștiințare. Este normal asa?pe perioada suspendări nu mi-a fost plătite cotizațiile sociale?.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 26 Martie 2018
Pentru indemnizatia platita pe perioada in care salariatii au contractele individuale de munca suspendate pentru somaj tehnic se calculeaza, retin si vireaza toate contributiile sociale aferente veniturilor salariale cu exceptia contributiilor la sistemul asigurarilor pentru somaj (pana la 01.01.2018).

In mod normal, decizia de suepndare a c.i.m. trebuia comunicat si salariatului.
Multumesc!Exista o lege care îl obligă să instiiteze angajatul?
Codul Muncii nu face o astfel de precizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii pentru salariati aflati in somaj tehnic irumes irumes La societatea unde lucrez s-a dispus masura suspendarii cim-ului salariatilor pentru reducerea temporara a activitatii, fara incetarea raportului de munca, ... (vezi toată discuția)
Procedura de trimitere in somaj tehnic cantorcorina cantorcorina In cazul trimiterii angajatilor in somaj tehnic,as vrea sa stiu care sant pasii de urmat si care sant obligatiile fiscale aferente salariului atit pentru ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb care sunt contributiile obligatorii in cazul somajului tehnic pe care o firma doreste sa-l acorde salariatiilor pe o perioada de ... (vezi toată discuția)