avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Expertiza INML
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Expertiza INML

Am facut o expertiza psihiatrica la cerere la INML Mina Minovici,intrucat am permisul de conducere retras pe motive medicale.Rezultatul si concluziile acestei expertize au fost comunicate serviciului circulatie rutiera.Cand am solicitat sa intru si eu in posesia unei copii de pe acest raport,am fost refuzat de catre ambele institutii.Care este procedura legala prin care pot totusi intra in posesia acestui raport si cui ar trebui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Laura.Cristea , utilizator 14:47, 20 Martie 2023
In conditiile in care dvs. ati solicitat si platit expertiza medicala psihiatrica, solicitati in scris la INML, cu nr. de inregistrare/ data, documentul care atesta efectuarea serviciului pe care l-ati platit, in speta raportul de expertiza.
Buna! Ce presupune aceasta expertiza?
Prin expertiza INML se raspunde la obiectivele fixate de catre organul judiciar (instanta de judecata, procuror, politist judiciar) care a dispus efectuarea expetizei medico-legale.
Stimate domn Popa,

Timpi de așeptare știu că pot varia semnificativ, însă din experiența dvs, cât durează până la ieșirea raportului psihiatric pentru o persoană decedată?
Un prim pas care trebuie avut in vedere este plata onorariului. INC nu ia in seama o desemnare decat dupa ce s-au virat banii ceruti pentru efectuarea expertizei.
Daca persoana a decedat, pe ce urmeaza a se baza raportul psihiatric. Exista date anterioare ?
Timpul de emitere raport poate fi de cateva luni.

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza medico-legal mary6 mary6 Buna dimineata.Daca prin efectuarea unei autosii de urgenta unui cadavru mort in conditii suspecte,si prin ordonanta intr-o cercetare penala pt omor in rem,se ... (vezi toată discuția)
Comisia de avizare și control de pe lângă inml a recomandat o noua expertiza psihiatrica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am un caz încadrat juridic pe omor calificat și conform raportului de expertiza medico-legala psihiatrica a rezultat ca inculpata nu a avut discernământ ... (vezi toată discuția)
Cum contest raportul de expertiza medico legala dani82 dani82 Buna ziua Am urmatoarea situatie In urma unei interventii chirurgicale, pacientul operat a decedat, Constatarea medico legale efectuata de catre Institutul ... (vezi toată discuția)