avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se pot cere daune pentru abuz de drept procesual pentru solicitări de suplinire acord inutile?

Desi parintele nerezident a informat parintele rezident cu privire la emiterea acordului si i-a indicat si data cand i-l va da, parintele rezident din lipsa de ocupatie si avand un apetit procesual ridicat, totusi cheama nerezidentul in instanta pentru suplinirea acordului. Se pot cere daune pentru a evita astfel de situatii? Sau putem sicana cu procese inutile izvorate din plictiseala si dorinta de razbunare?
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În speță expusă nu este vorba de plictiseală, ci de justificarea unui interes în formularea acțiunii civile. Reclamantul formulează acțiunea atunci când consideră că este necesar, fără a pierde acest drept pe considerentul că pârâtul i-ar fi adus la cunoștință momentul când acesta este de acord cu solicitarea reclamantului...
Actiunea se numeste suplinire de acord. Suplinesti un acord pe care il ai deja?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
si i-a indicat si data cand i-l va da



Suplinesti un acord pe care il ai deja?


Atat, de aici si chemarea in judecata..
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg, daca eu iti spun acordul il vei avea pe data de 10, depui cererea pe 9 doar mai prinzi un proces din nimic? Nu ar trebui cel putin sa ai un refuz/lipsa de raspuns cu privire la acord?
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
againstPAS, utilizator
Notificat legal?
Nu, nu se pot obtine daune, dealtfel nici nu e pentru ce. Va plati timp si bani, asta e pedeapsa lui.
In procedura civila, se pot sanctiona astfel de reclamanti, insa in practica nu am vazut. Totusi, asta depinde de dovezi.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)