avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare temporara pentru boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare temporara pentru boala

Puteti,va rog, sa-mi spuneti daca in cazul pensionarii temporare pentru boala raportul de serviciu al functionarului public se poate suspenda si in ce baza?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:48, 26 Octombrie 2009
Iata ce spune Codul muncii:

Art. 56. - Contractul individual de munca inceteaza de drept:

d) la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;
Nu exista pensionare temporara de invaliditate. Va rog sa precizati la ce va referiti. Pensionarea este motiv de incetare de drept a raporturilor de serviciu ale functionarului public, conform art. 98, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 188/1999.

ART. 98
(1) Raportul de serviciu încetează de drept:
d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, după caz, la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială ori invaliditate a funcţionarului public, potrivit legii.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate incetare raport de serviciu - pensionare anticipata Sanda67 Sanda67 Buna ziua. Cum inceteaza raportul de serviciu al unui functionar public care a depus la casa de pensii si a si obtinut decizia pentru pensionare anticipata, ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Functionar public ContSters75192 ContSters75192 Va rog sa ma lamuriti intr-o poblema : lucrez intr-o institutie publica ca personal contractual pe ofunctie de conducere . am intrunit limita de varsta de ... (vezi toată discuția)