avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Accident de munca cod 003
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Accident de munca cod 003

Bună ziua, pentru un accident de munca cod 003,fractura maleola peroniera, cât % din salariul brut mi se oferă? Din câte am auzit se oferă salariul brut întreg.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:08, 26 Martie 2018
Buna ziua,
Conform Legii 346/2002 privind asigurarea pt accidentele de munca si boli profesionale, asiguraţii beneficiază de o indemnizaţie pe perioada în care se află în incapacitate temporară de muncă în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale.
În cazul bolilor profesionale sau al accidentelor de muncă, certificatul medical se vizează în mod obligatoriu, prin grija angajatorului, de direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, respectiv de casa teritorială de pensii în a cărei rază se află sediul angajatorului sau domiciliul asiguratului.
ART. 33
(1) Cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă reprezintă 80% din media veniturilor salariale brute realizate în ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă în cazul urgenţelor medico-chirurgicale este de 100% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.
ART. 34
Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă în cazul accidentului de muncă sau al bolii profesionale se suportă în primele 3 zile de incapacitate de către angajator, iar din a 4-a zi de incapacitate, din sumele prevăzute pentru asigurarea la accidente de muncă şi boli profesionale în bugetul asigurărilor sociale de stat.
ART. 35
Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de 183 de zile în intervalul de un an, socotită din prima zi de concediu medical.
ART. 36
(1) În situaţii temeinic motivate de posibilitatea recuperării medicale şi profesionale a asiguratului medicul specialist poate propune prelungirea concediului medical peste 183 de zile.

Daca a fost urgenta medico-chirurgicala, se plateste cu 100%, daca nu, se plateste cu 80% din brut.
Pentru a fi accident de munca, evenimentul trebuie comunicat la ITM, cercetat de catre o comisie desemnata prin decizia interna a angajatorului. Daca dosarul de cercetare se avizeaza de catre ITM ca AM, firma inregistreaza AM si intocmeste FIAM.
Victima trebuie sa primeasca de la angajator, PV de cercetare AM si formularul FIAM. Numai in baza acestor documente, victima AM poate beneficia de prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009,
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de muncă David 81 David 81 Buna ziua, soțul meu a avut in septembrie un accident la lucru de muncă,a declarat acc de muncă ! A fost operat și a stat acasă 68 de zile,a fost ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu dodorel62 dodorel62 Am boala profesionala declarata de 3 ani cu codul 529 ( Pneumoconioza minerului la carbune ) si acum am reusit sa vad un certificat medical al meu unde sunt ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva a concediului medical in cazul bolii profesionale xetiv xetiv Buna Ziua! In luna Mai 2015,am fost operat de dubla hernie cervicala,unde mi s-au scos discurile si au fost inlocuite cu cage-uri.Am beneficiat de 270 zile ... (vezi toată discuția)