avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dosar de executare silită nefinalizat. Cum se ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dosar de executare silită nefinalizat. Cum se explică o nouă somație de executare cu o zi înainte de pronunțarea sentinței? Are rost să fac o nouă contestație?

Buna seara!

am si eu un caz de executare silita din partea recuperatorilor de credite, mai exact poprire pe salariu.
am facut contestatie invocand prescriptia (erau indeplinite conditiile), precum si pierderea calitatii de titlu executoriu odata cu cesionarea contractului catre recuperatorul de credite. Am avut deja procesul de fond la care am avut respingerea de contestatiei ca neitemeiata, inca nu am primit incheierea de la sentinta si nu am reusit sa vad la dosar ce ar fi putut sa intervina, dar sentinta mi se pare oarecum ca nu a fost ceea ce trebuie, urmand sa fac apel.
Intre timp, am primit acasa o somatie de la executor, avand ca data cu o zi inaintea zilei in care s-a dat aceasta sentinta, in care mi se aduce la cunostinta ca voi fi executat silit, de data aceasta pe locuinta. Mi se pare ceva in neregula, de ce am primit acum aceasta somatie, exact cu o zi inainte de a obtine respingerea contestatiei ca fiind neintemeiata? sa mai fac contestatie la aceasta somatie? Sa ma folosesc in apel de aceasta informatie? multumesc mult pentru orice fel raspuns care mi=ar putea fi de ajutor!
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Notsure , utilizator 07:41, 30 Martie 2018
Buna seara. Daca la fond nu ati cerut suspendarea executarii (sau ati cerut si nu s-a incuviintat), pur si simplu executarea silita a mers mai departe si cred ca este fie doar o coincidenta de momente, fie o graba a executorului judecatoresc sau a creditorului vizand valorificarea bunurilor dvs. Teoretic si procedural puteti introduce o noua contestatie la executare insa pentru alte motive decat cele invocate anterior. Care ar fi acele motive, numai dvs stiti.
Multumesc pentru raspuns. Nu am cerut si suspendare, am zis ca este suficient sa cer anularea pentru ca datoria era prescrisa. Pe langa taxa de timbru ar mai fi fost si cautiunea si am vrut sa evit acest lucru, dar acum o sa fac contestatie la noua somatie si o sa cer si suspendare.
Dar, daca e o datorie prescrisa, de ce s-a respins? unde am gresit?
In sentinta zice asa (pe portal, inca nu am incheierea): Solutia pe scurt: Respinge contestaţia la executare formulată de contestatorul .... în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL MALTA LTD, ca neîntemeiată. Respinge contestaţia la executare formulată de contestatorul ........în contradictoriu cu intimatul B.E.J. ......, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge contestaţia la executare pentru motivele de contestaţie din cererea modificatoare, ca tardiv formulată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. . cu mentiunea ca am depus si Cererea modificatoare in termenul legal.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Notsure, utilizator
Nu se poate spune unde ati gresit, sau daca ati gresit, fara a se sti cum ati motivat contestatia in fapt si in drept, pe ce dovezi v-ati sprijinit si ce probe ati solicitat spre a fi incuviintate, la fel si fata de cele invocate de creditor (daca ne spuneti dvs, s-ar putea discuta pe acest aspect). Spre exemplu, simplu fapt ca ati introdus contestatia si impotriva executorului judecatoresc, ne arata ca ati procedat fara sa stiti cum se face, asa incat nu este exclus sa fi facut mai multe asa zise erori in cererea dvs. Stiti cum se spune, in justitie ce nu poate fi dovedit, nu exista.
da, am pus introdus contestatia si impotriva executorului judecatoresc -deci asta ar fi una dintre erori.
O idee de cum ar trebui sa fac apelul ca sa am mai mult succes? ma voi baza pe aceleasi dovezi caci altele nu am, o sa am in vedere si prescrierea dreptului de a cere executare silita (ceea ce nu am, pus de prima data). Multumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate spune ca introducerea contestatiei la executare si impotriva executorului judecatoresc este o mare eroare (de obicei, chiar daca nu-si are sensul, multa lume o face pe principiul "las' să fie"), eu am spus doar ca este un indiciu care arata ca "ati procedat fara sa stiti cum se face", dupa cum v-am scris in mesajul anterior. O problema poate fi ca anumite aspecte si neregularitati referitoare la judecata in fata primei instante nu se pot invoca direct in apel. Ar fi fost bine de stiut care a fost pozitia creditorului, ce anume se afla la dosar, care sunt termenele scurse, partile, titlul executoriu si altele, pentru a va putea face o aparare eficienta, pentru ca altfel este aproape imposibil sa culegeti idei de pe forum, pe care ulterior sa le aplicati cu succes in dosarul dvs.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare dorudrg dorudrg buna ziua.astazi 22.03.2018 am avut un proces cu cei de la kruk in legatura cu o suma de bani datorata in urma unui credit bancar din 2008 instanta mi.a ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere. are rost sa fac apel? ignat_adi ignat_adi Am primit urmatoarea solutie: \"Respinge excepţia netimbrării, excepţia tardivităţii introducerii contestaţiei, excepţia lipsei calităţii procesuale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, azi am primit acest raspuns de la instanta, mi-au ... maria1188 maria1188 Buna ziua, azi am primit acest raspuns de la instanta, mi-au respins contestatia , mai pot face ceva? As putea sa mai aspir la un raspuns pozitiv? (Tip ... (vezi toată discuția)