avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezilierea contract din motive economico financiare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezilierea contract din motive economico financiare

Buna ziua

Este corect si legal ca o firma partenera sa rezilieze (si in ce conditii)un contract de furnizare materiale deoarece se confruntă cu o situație economică precară.

Prin aceasta rezilierea cealaltă firma este pusă în situația să închidă activitatea deoarece nu mai poate gasi pe piata un alt furnizor intr un termen de doar 1 luna de zile de la notificarea intenției de rezilierea ă contractului de către firma partenera.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalina bobeica , utilizator 12:14, 28 Martie 2018
Raspunsul depinde in integralitate de ce prevede contractul de furnizare materiale in privinta rezilierii.
În contract este prevăzut doar faptul ca se poate rezilia contractul numai in baza trimiterii unei notificări scrise cu explicarea motivelor.

Motivul invocat in situația de fata este ca furnizorul nu cunoaște care va fi pretul materiei prime pentru anul 2018 urmând să demareze negocieri in acest sens cu furnizării săi.
Motivul invocat este o stare de fapt care exista si care putea fi prevazuta la incheierea antecontractului. Cu alte cuvinte, este vina vanzatorului ca nu a apreciat corect pretul. Chiar daca este o procedura mai anevoioasa, va sfatuiesc sa notificati vanzatorul printr-un executor judecatoresc ca la data stabilita in antecontract si la o anumita ora sa se prezinte la biroul unui notar public indicat pentru a perfecta vanzarea. In ziua si la ora mentionata va prezentati la biroul notarului public respectiv si cereti emiterea unei incheieri de certificare care sa ateste faptul ca v-ati prezentat si ca ati depus un extras de cont prin care demonstrati ca aveti restu lde pret disponibil spre a fi platit. In acest fel puteti demonstra ca sunteti de buna credinta si ca neexecutarea obligatiei de a contracta se datoreaza strict vanzatorului.
Daca a respectat prevedrile din contract(se pare ca le-a respectat) se poate.
multumesc pentru toate informatiile transmise...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea furnizarii energiei electrice Victor76 Victor76 Buna seara! Problema noastra a inceput cu intocmirea unui Antecontract de vanzare-cumparare si achitarea unui avans in suma de 54.000 Euro pentru un imobil ... (vezi toată discuția)
Antecontract cu vicii tango31 tango31 Prin intermediul unei agentii imobiliare mi-a fost mijlocitä cumpärarea unei case.Obiectul ce mi-a fost prezentat se compune din casa propriu zisä si ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare anamariasoare anamariasoare cumparatorul nu a respectat promisiunea de vanzare cumparare a unui imobil(eu fiind vanzatorul),l-am lasat sa stea de fapt in locuinta predandu-i cheia la data ... (vezi toată discuția)