avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM pentru agent de munca temporara
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM pentru agent de munca temporara

Daca un salariat temporar pus la dispozitia unui utilizator de catre un agent de munca temporara, sufera un accident de munca la utilizator , cine cerceteaza accidentul de munca, tinand cont ca utilizatorul este cel care raspunde de supravegherea, controlul , asigurarea EIP si a echipamentelor de munca si de instruirea de ssm a salariatului temporar
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Elena 47, utilizator
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:12, 27 Martie 2018
Cercetarea evenimentului produs se efectueaza de catre o comisie numita prin decizia utilizatorului salariatului temporar.
ART. 116 din NM aplicare a Leg. 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari.
(1) Cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporară de muncă se efectuează de către angajatorul la care s-a produs evenimentul.
(1^1) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) cazurile în care lucrătorii au suferit o invaliditate evidentă, cazurile în care victimele sunt cetăţeni străini sau cazurile în care printre victime se află cetăţeni străini.
(1^2) În cazurile prevăzute la alin. (1^1) cercetarea se efectuează de către inspectoratul teritorial de muncă pe raza căruia s-a produs evenimentul.


Art. 98 din Legea nr. 53/2003, republicata Codul muncii
(1) Pe parcursul misiunii utilizatorul răspunde pentru asigurarea condiţiilor de muncă pentru salariatul temporar, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
(2) Utilizatorul va notifica de îndată agentului de muncă temporară orice accident de muncă sau îmbolnăvire profesională de care a luat cunoştinţă şi a cărei victimă a fost un salariat temporar pus la dispoziţie de agentul de muncă temporară.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent de munca temporara Miha.ghe Miha.ghe Buna ziua, As dori sa ma lamuresc in privinta SSM/SU (si a accidentelor de munca) atunci cand ai salariati temporari care presteaza servicii in beneficiul ... (vezi toată discuția)
Angajata a lesinat la serviciu marianadavid marianadavid Buna Ziua, Am rugamintea de a ma indruma in legatura cu urmatorul caz: firma la care lucrez are contract de prestari servicii cu o firma de curatenie. ... (vezi toată discuția)
Cine se inregistreaza cu accidentele colaboratorilor Monica Popescu Monica Popescu Buna ziua, Va rog sa-mi acordati suport in vederea clarificarii urmatoarei situatii. Daca pe teritoriul firmei mele isi desfasoara activitatea merchandiseri ... (vezi toată discuția)