avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea unui vehicul fara permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea unui vehicul fara permis de conducere

Bunaziua, am si eu o intrebare.
Sotul meu in data de 24.12.2017 sa urcat la volanul unui vehicul neavand permis de conducere, precizez a mers cca 20 m cu masina pana la tatal sau sa ii repare farul iar cand a semnalizat dreapta sa intre pe straduta la orpit un echipaj de politie.
Nu a consumat bauturi alcoolice , a recunoscut fapta la sectie iau luat declaratie iar dupa o luna jumate l-au chemat din nou sa mai dea o declaratie el sia pastrat prima declaratie iar astazi intrand pe site la judecatorie am vazut inregistrat dosarul. A dost prima abatere a recunoscut pafta , si nu a consumat alcool.
Asta am gasit pe site
Sectie: Sectia Generala
Materie: Penal
Obiect: măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară
Stadiu procesual: Fond
Ma puteti ajunta cu un rasouns multumesc frumos o zi buna
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.

Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.

Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.

In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.

Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.

O poate infirma, dispunand suspendarea sub supraveghere a pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.

Suspendarea sub supraveghere reprezinta o modalitate de individidualizare judiciara a pedepsei, o veritabila forma de condamnare.

In cazul suspendarii sub supraveghere, permisul de conducere este anulat, in mod obligatoriu.

Exista, insa, posibilitatea de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Si in cazul suspendarii sub supraveghere sunt instituite obligatii si masuri de supraveghere.

Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am primit astrăzi comunicarea rechizitoriu care dispune trimiterea în judecata a inculpatului, fără antecedente penale, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. și ped. De art. 335 alin 1. Cod penal.
Urmând a fi citat doar inculpatul deoarece nu au fost martori la locul faptei.
Acuma trebuie sa aștept de la judecătorie citația pentru a ma prezenta ?
Cititi ce v-am scris?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa știu dacă am ceva sanse de recuperare al permisului ... H.Ionut H.Ionut As vrea sa știu dacă am ceva sanse de recuperare al permisului de conducere Complet: C2Pv Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: În baza art. ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat Marianph28 Marianph28 Am o întrebare am fost oprit de un echipaj de politie și aveam permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare (1 lună) aveam dovada ... (vezi toată discuția)
In cazul art. 335 alin (2) cod penal pentru conducerea unui vehicul ... cyan cyan In cazul art. 335 alin (2) cod penal pentru conducerea unui vehicul in perioada de suspendare a dreptului de a conduce se elibereaza dovada inlocuitoare cu ... (vezi toată discuția)