avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Hotârâri I.C.C.J.
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Hotârâri I.C.C.J.

Bună seara!
Hotârările I.C.C.J. (în cauză privind fonduri bănești) sunt executorii, sau le poți pune în executare cf. procedurii generale, după comunicare - 30 zile, normal?
Cel mai recent răspuns: BogdanM88 , utilizator 11:59, 29 Martie 2018
Cod procedura civila
Art. 632

(2) Constituie titluri executorii hotărârile executorii, hotărârile definitive, precum şi orice alte hotărâri sau înscrisuri care, potrivit legii, pot fi puse în executare.
Art. 633
Sunt hotărâri executorii:
1. hotărârile date în apel, dacă prin lege nu se prevede altfel;
2. hotărârile date în primă instanţă, fără drept de apel, ori cele în legătură cu care părţile au convenit să exercite direct recursul, potrivit art. 459 alin. (2).
Art. 634
(1) Sunt hotărâri definitive:
1. hotărârile care nu sunt supuse apelului şi nici recursului;
2. hotărârile date în primă instanţă, fără drept de apel, neatacate cu recurs;
3. hotărârile date în primă instanţă, care nu au fost atacate cu apel;
4. hotărârile date în apel, fără drept de recurs, precum şi cele neatacate cu recurs;
5. hotărârile date în recurs, chiar dacă prin acestea s-a soluţionat fondul pricinii;
6. orice alte hotărâri care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu recurs.

(2) Hotărârile prevăzute la alin. (1) devin definitive la data expirării termenului de exercitare a apelului ori recursului sau, după caz, la data pronunţării.

Daca hotararea dvs. este data in apel sau in recurs este definitiva de la data pronuntarii . Numai ca trebuie sa asteptati sa se redacteze sa o legalizati si apoi sa o puneti in executare , ceea ce inseamna timp.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen executare titlu executoriu danflisc danflisc Buna seara, Va cer o parere avizata referitoare la urmatoarea speta ptr a sti cum sa actionez incontinuare. In prima instanta, intro actiune de lichidare regim ... (vezi toată discuția)
Hotarari definitive ncpc MihaiBucur MihaiBucur Buna seara, pe noua procedura civila hotararile judecatoresti de la fond ce pot fi atacate exclusiv cu apel (ex. hotararile din contestatia la executare), si ... (vezi toată discuția)
Definitiv si irevocabil, de la ce data ? geavela geavela O Hotarirea este definitiva si irevocabila de la data de cind a trecut termenul prevazut pentru recurs ? In ce ART se prevede acest lucru? O seara buna ! (vezi toată discuția)