avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. Cum pot să recuperez sumele respective?

Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: facturile cu consum, desi eu nu locuiesc acolo. Unde trebuie sa fac plangere penala(furt curent electric)?Cum pot sa recuperez sumele platite de mine,conform facturilor?
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mihai335 , utilizator 01:50, 12 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca asa procedeaza vecinul dvs...adica va descuie casa ca sa va fure curent ..nu prea aveti cum sa demonstrati decat cu flagrant sau montati o camera ascunsa in casa ..chiar daca se deschide dosar penal si ii se ridica amprente din casa e greu de demonstarat ca el a furat KW fara o inregistrare video sau un flagrant ..mai ganditi-va totusi. ( cei de la ENEL nu pot stabili cat din consumul contoarului este al vecinului sau al propietarului)
Daca intra in casa fara acordul proprietarului , nu este violare de domiciliu? Are chei ?Are grija de casa? Daca va debransati de la Enel , nu va mai avea ce fura. Daca nu va platiti curentul 2 luni ,atunci veti fi debransat automat si puteti ramane asa pana cand platiti rebransarea . Daca nu sunteti bransat , vecinul nu mai are ce fura . Rebransarea nu este ieftina, dar cel putin aveti certitudinea ca vecinul nu mai are ce fura . Puteti cere chiar d-voastra debransarea , daca tot nu stati acolo.
Nu aveti dovezi, deci slaba speranta sa recuperati ceva. O solutie ar fi sa luati legatura cu un electrician, care sa decupleze sigurantele, apoi sa puna o priza in scurtcircuit, in asa fel, incat sa sara sigurantele de cate ori se incearca cuplarea
Si daca e si vecinul tot electrician?
Glumesc... sigur, e necesar sa aiba usa inchisa bine.
Cum ar putea sa stea sigurantele "nesarite" daca priza e in scurt?
Sau vreti sa spuneti sa puna o siguranta de capacitate mica pe tot/toate circuitele prizelor, si fara nici o priza in scurt (ar intra in "scurt" la cuplare)?
Oricum, daca are o bruma de cunostinte, se uita la panou si pune la loc altele bune.

Alina I. a scris:

Nu aveti dovezi, deci slaba speranta sa recuperati ceva. O solutie ar fi sa luati legatura cu un electrician, care sa decupleze sigurantele, apoi sa puna o priza in scurtcircuit, in asa fel, incat sa sara sigurantele de cate ori se incearca cuplarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de energie curent electric amuri amuri Buna ziua! Sunt o societate comerciala care are mai multi chiriasi. Pentru fiecare chirias exista montat un contor pasant de citire a consumului. Unul ... (vezi toată discuția)
Tablou electric care instalez eu. mgomez mgomez Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc. Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case ... (vezi toată discuția)
E on - 12.000 kw scursi in pamant din cauza unei greseli de realizare a instalatiei electrice black_kat black_kat Buna ziua. Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am o fact de 6200 lei la e on , in jur de 12 000 kw , pe care nu i am consumat ? A fost o ... (vezi toată discuția)