avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

mama mea are varsta de 51 de ani si 31 de ani vechime dintre care 14 ani grupa a doua. la ce varsta poate iesi la pensie anticipata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:12, 27 Octombrie 2009
Dupa un calcul relativ empiric va pot spune ca se poate iesi la pensie anticipat dupa anul 2013 luna nasterii, la varsta de 55 ani, daca se indeplineste stagiul complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 40 ani.
Pentru pensie anticipata partial dupa anul 2013 luna nasterii la 55 ani cu stagiul de cotizare pentru pensionare anticipata partial de peste 30 ani.
Pentru o cat mai buna acuratete in acest calcul intrebati un specialist in resurse umane sau la casa de pensii.
Pentru perioada in care mama dvs. a lucrat in grupa II de munca, stagiului realizat de 31 ani i se vor adauga 3 ani si 6 luni - stagiu aferent activitatii desfasurate in grupa, rezultand un stagiu total de 34 ani si 6 luni.

Mama dvs. va putea beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 55 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Poate beneficia de:
- Pensie pentru limita de varsta incepand cu Ianuarie 2018, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;

- Pensie anticipata partiala incepand cu Ianuarie 2013, respectiv la implinirea varstei de 55 ani;

- Pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate desfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu Ianuarie 2015, respectiv la implinirea varstei de 57 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pot iesi la pensie ? mirelaprj mirelaprj Buna ziua, Am 52 ani si 6 luni , femeie , 34 ani vechime in munca din care 4 ani de grupa. Am citit legea actualizata 2009 si am vazut ca as putea iesi la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? petea petea Sunt nascut pe 23-01-1953 Am 36 ani vechime in munca, din care 31 ani si 8 luni, in grupa a II a de munca. Cand pot iesi la pensie? Cu cat se reduce exact ... (vezi toată discuția)