avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa Calitate Reprezentant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa Calitate Reprezentant

Buna ziua,

Cu ce argumente ar putea veni cineva ca eu nu am calitate reprezentant sa semnez o cerere de chemare in judecata ca presedinte de asociatie de proprietari?
Ma aflu in asa o situatie si as dori sa combat dar nu stiu pentru ce anume as putea sa nu am calitatea de reprezentant.
Cu stima!

Cel mai recent răspuns: Sever Simion , Consultant resurse umane 16:35, 10 Aprilie 2018
Am aflat pentru ce. Invoca faptul ca adunarea generala nu a fost legal si nici statutar convocata si ca nu s-a respectat legea deci de aceea eu nu as avea calitate de reprezentant. Poate fi acesta un motiv?
Este suficient sa faceti dovada faptului ca ati fost ales ca presedinte ale asociatiei de proprietari.

Art 21, alineatul 3 din Legea 230/2007:
(3) Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care va obtine cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor din cadrul adunarii generale. Presedintele, in situatii deosebite, poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepresedinte caruia ii poate delega atributiile sale.

Art. 30, litera i din Legea 230/2007 a asociatiilor de proprietari:
Articolul 30
(1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
[...]
i) initiaza sau apara in procese, in nume propriu sau in numele proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, interesele legate de cladire;
[...]

Art. 31 , alineatul 1 din aceeasi lege:
Articolul 31
(1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2018
MihailZC, utilizator
Nu am respectat cadrul legal de organizare alegeri. Nu a existat tabel convocator si tocmai pe asta se bazeaza argumentatia partii adverse. Nefiind respectata legea eu pot veni cu orice proces verbal ca nu dovedeste nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la functia de presedinte de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape\\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta C_Isaincu C_Isaincu Buna seara... Conform legii 230/2007 care reglementeaza functionarea asociatiilor de proprietari presedintele asociatiei de proprietari reprezinta ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta de asociatie aid235 aid235 Intrebare? Poate presedintele unei asociatii sa inainteze instantei actiune impotriva unui proprietar fara o decizie a comitetului executiv? (vezi toată discuția)