avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Tratament diferit aplicat clientilor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Tratament diferit aplicat clientilor

Buna seara,

Este corect ca un profesionist să ceară unui client un pret mult mai mare decat cel stabilit pe piata in domeniu precum și decat cel oferit celorlalți clienti ai săi?
Este corect ca unor clienti să le ofere discounturi si alte facilitati si altora nu?
Poate fi considerată aceasta practica o discriminare ? Care este baza legală prin care acest comerciant poate fi incriminat.
Mentionez ca este vorba despre aceeași categorie de produse.
Consider că ar trebui să se aplice același tratament egal tuturor clienților.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:08, 2 Aprilie 2018
Nu exista baza legala de a incrimina comerciantul. Nu sunteti obligata sa cumparati de acolo in conditiile pietei libere. Daca nu exista un alt furnizor de produse / servicii similare pe piata s-ar putea vorbi de abuz de pozitie dominanta si ar fi de competenta consiliului concurentei. Am impresia ca nu ne incadram in cazul acesta.
Deci să înțeleg că este corect sa se aplice tratamente diferite clienților? Comerciantul in cauza nu este singurul furnizor pe piata....multumesc!
Este o practica comerciala care nu incalca legea. Am presupus ca va intereseaza daca este corect din punct de vedere legal, nu moral.
Singura obligativitate a lor este ca sa afiseze la loc vizibil acele conditii dupa care acorda o reducere sau alta, si atat.

Si mai exact care ar putea fi acele conditii?

Multumesc!

Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Practica de dumping??? MASSARO MASSARO Buna ziua.Doresc sa stiu cum se numeste urmatoarea practica care o voi relata si daca pot face ceva in sensul asta.De curand am ales sa imi incep propria ... (vezi toată discuția)
Obligația de a afișa prețul serviciilor elenamarta elenamarta Am apelat la o clinică privată, care nu avea afișate prețurile pe pagina web și nici la sediu. la registratură mi s-a spus că prețul îl stabilește ... (vezi toată discuția)
O firma poate refuza sa vanda catre alta firma? ContSters477326 ContSters477326 Buna ziua, am o societate comerciala care practica comert cu ridicata (evident, doar catre alte societati), am dreptul sa refuz o firma care imi plaseaza o ... (vezi toată discuția)