avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... O firma poate refuza sa vanda catre alta firma?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

O firma poate refuza sa vanda catre alta firma?

Buna ziua,
am o societate comerciala care practica comert cu ridicata (evident, doar catre alte societati), am dreptul sa refuz o firma care imi plaseaza o comanda (cu sau fara motiv)? Precizez ca avem si un site despre el este vorba deoarece sunt clienti care nu inteleg ce inseamna vanzare en-gros si comanda cate o bucata din model (comanda mai multe produse deoarece pe site exista o comanda minima dar comanda o bucata dintr-un model, o bucata din alt model etc).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 22:33, 15 Iunie 2018
Posibil sa intrati in zona de drept concurential cu acest refuz (unde atitudinea ar putea fi penalizata de Consiliul Concurentei), insa este imposibil de spus doar din ceea ce ati prezentat.


Cornelia Dayes a scris:

Posibil sa intrati in zona de drept concurential cu acest refuz (unde atitudinea ar putea fi penalizata de Consiliul Concurentei), insa este imposibil de spus doar din ceea ce ati prezentat.

Ca sa ma exprim altfel, vand doar online, doar angro si doar catre revanzatori (persoane juridice) care la randul lor vand probabil catre consumatorul final. Pe site comanda minima este de 100 de lei. Sunt clienti care fac comanda de 100 de lei deoarece sunt obligati dar in comanda pun multe produse cu o bucata ex: o papuse, o masinuta, un avion samd puna fac 100 de lei ca sa poata comanda. Din cate am auzit, cand practici comert cu ridicata nu ai voia sa facturezi cate o bucata (nu stiu daca e adevarat). Plus ca preturile practicate sunt de angro (preturile sunt calculate sa castigi la cantitate nu la bucata), practic degeaba vand o comanda de 100 lei cu 50 de produse in ea (o papuse, o masinuta etc) mai mult te chinui sa faci comanda si pe factura apare 50 de produse diferite cate unu din fiecare, interesul firmei fiind sa vanda la o comanda de 100 lei de exemplu 50 de masinute la 2 lei acelasi model. Pe site la termeni si conditii am scris ca nu onoram comenzile care contin produse cu cate o bucata din fiecare. Deci intrebarea era aceasta: Am voie sa selectez clienti cei care cumpara cantitate sa ii servesc si cei care cumpara cate una sa ii refuz? Mentionez ca nu e vorba de bani ci de munca (una e sa pui trei modele la o comanda de 100 de lei si alta e sa pui 50)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Papusi, masinute si alte jucarii nu atrag competenta Consiliului Concurentei in general.
Daca clientul are acces usor la T&C, este clar pentru acesta ca magazinul online vinde doar in cantitati de en-gros si ca nu este posibil sa comande o cantitate mai mica dintr-un produs decat cea care se doreste cumparata, cred ca sunteti in ordine. Adica pretul apare pe bucata, insa nu poate fi adaugata in cosul de cumparaturi o cantitate mai mica de x bucati din acelasi produs. Deci veti avea un barem de suma si unul de cantitate. Nu s-ar putea numi discriminare atata timp cand conditiile sunt identice pentru toti clientii si ele sunt afisate in mod vizibil si inteligibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să fac o comandă online, dar magazinul îmi impune o comandă de minim 50 de lei deși plătesc transportul. au voie să facă asta? Mo Mi Mo Mi Buna ziua! Vreau sa fac o comanda online si magazinul online respectiv imi impune sa fac o comanda de minim 50 de lei. Are voie un magazin online sa-mi impuna ... (vezi toată discuția)
Sunt incepatoare....am o afacere cu 100 % risc ?(vanzare pe internet) Musoiu agota Etelka Musoiu agota Etelka Orice afacere are o marja de risc .Afacerea cu 100 % risc nu este stilul meu de lucru. Am deschis un magazin virtual pe internet.Cod CAEN 4791 .Pentru a ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen pentru productie textile prin terte firme? ddragan ddragan Buna dimineata si La Multi Ani! Sunt Intr. Ind. si doresc sa imi extind obiectul de activitate in domeniul comertului cu produse textile. Nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)