avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna
Sotia mea a lucrat in perioada Mai 2016- Decembrie 2017. In decembrie s-a concediat . Acum este însărcinata si in Septembrie urmează sa nască
Eu angajat din August 2015 urmează sa ma concediez in Iunie. Putem benefecia de alocatie nou nascut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 3 Aprilie 2018
Alocatia pentru copil nu este conditionata de un loc de munca al parintilor.

Daca va referiti la indemnizatia CCC, atunci perioada eligibila pentru CCC este octombrie 2016 - septembrie 2018.
Perioada luata in calcul (sotie): octombrie2016 - decembrie 2017 (15luni)

Perioada luata in calcul (sot): octombrie2016 - iunie 2018 (21 luni)

In speta , sotia/sotul pot beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eligibilitate indemnizatie crestere copil bia.ursu bia.ursu Buna ziua. Doresc sa va prezint urmatoarea speta - Sunt angajata din decembrie 2016 pe un post de functionar public, in perioada aprilie-noiembrie 2017 am fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil RalucaM. RalucaM. Buna dimineata. Urmeaza sa nasc la inceputul lunii mai 2019, iar ultimul loc de munca a fost in perioada mai 2016-mai 2018, cu o intrerupere in perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu FlorescuL FlorescuL Buna ziua , am fost angajata din 1 septembrie 2015 până în august 2016 , apoi din 1 martie 2017 până în 1 iunie 2017 , acum sunt angajata de la 1 ... (vezi toată discuția)