avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vânzare cota parte dintr-un teren!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vânzare cota parte dintr-un teren!

În urma unui proces cu familia tatălui meu decedat, am moștenit prin sentința definitiva o cota de 3/16 dintr-un teren forestier de 50ha! Am găsit doritor pentru a cumpăra partea mea, dar familia respectiva amână, încă nu a început demersurile pentru a face succesiunea la notar! În aceasta situație pot vinde cota mea in baza sentinței judecatoresti fără a deține certificat de proprietate?
Va mulțumesc!!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 19:12, 4 Aprilie 2018
Da, puteti vinde cota parte daca dreptul de proprietate este intabulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune MirelaAnykha MirelaAnykha Va rog cu un sfat pentru urmatoarea situatie: Tatal meu a murit in noiembrie 2012, iar mostenitori sunt sotia (mama mea) si fiica (eu, majora). Proprietatile ... (vezi toată discuția)
Continuare succesiune bratubotan bratubotan Vin si eu cu o intrebare, multumindu-va anticipat pentru raspuns: Am fost la notar si am finalizat succesiunea cu ceilalti mostenitori, eliberindu-ne ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)