avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Telemunca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Telemunca

Buna ziua,

Avand in vedere ca de putin timp a intrat in vigoare legea prind telemunca, ce modificari ar trebui sa fac pe parte de ssm? Am colegi cate lucreaza de acasa. Ce schimbari/precizari ar trebui sa fac on documentatia ssm?
In art 7 pct b al acestei legi spune ca trebuie facuta verificarea echipamentelor de lucru. Cum as putea sa fac aceasta verificare avand in vedere ca nici SEPP si nici membrii SIPP nu sunt autorozati sa faca aceste verificari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:49, 7 Aprilie 2018
@Ionut.ion
Inspectorii ITM au atributiile mentionate in clar in Legea Inspectiei muncii nr. 188/ 1999 cu modificarile si comnpletarile ulterioare. In cadrul controalelor efectuate, inspectorii au activitate de control si prevenire nu de emitere de instructiuni proprii ssm si organizare loc de munca.
Daca prizele nu sunt corespunzatoare, angajatorul este cel care le inlocuieste sau nu accepta sa se desfasoare activitate in respectivul loc.
Genul de probleme pe care le puneti simplist, in discutie, sunt de competenta angajatorului care are obligatia organizarii locului de munca cu respectarea Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Este vorba despre Legea nr. 108/1999 ... Legea 188/1999 se refera la Statutul functionarilor publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instructiuni de lucru si ssm OWARDO OWARDO 1-CUM poti face niste instructiuni de LUCRU daca nu ai carte tehnica a utilajului ? 2-POt instructiunile propii SSM - sa cuprinda ( sa fie integrate ... (vezi toată discuția)
Infiintare sepp MarinFlorinAlexandru MarinFlorinAlexandru Buna ziua, Sunt absolvent al unei facultati economice si as dori sa urmez un master in domeniul ştiinţelor inginereşti ca pe viitor sa pot infiinta un ... (vezi toată discuția)
Instruire protectia muncii asociatie de catre inspector ssm care nu este angajat cyan cyan O persoana care detine un certificat de absolvire recunoscut MMFPS obtinut in urma participarii la un curs de specializare de 80 de ore pentru ocupatia de ... (vezi toată discuția)