avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acces documente asociatie proprietari (Bloc)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acces documente asociatie proprietari (Bloc)

Am mostenit o locuinta intr-un bloc unde intretinerea este f. mare, asa ca m-am gandit sa verific daca cheltuielile sunt legale. In acest sens am formulat o cerere scrisa insa nu mi se recunoaste statutul de membru. Am trimis de mai multe ori prin scrisoare recomandata cu valoare declarata si nota de inventar copii dupa certificatul de mostenitor insa presedintele nici macar nu vrea sa le ridice de la posta. Am reclamat faptul si la primarie si mi s-a raspuns ca am dreptul sa ma judec. Intrebarea mea este cu cine trebuie sa ma judec eu: cu presedintele asociatiei ca persoana fizica sau cu asociatia de proprietari ca persoana juridica ? Cel care ma impiedica in mod intentionat este chiar presedintele asociatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
wideace, utilizator
Cel mai recent răspuns: wideace , utilizator 12:27, 4 Aprilie 2018
Iata ce prevede dispozitia in vigoare fara exceptie
L nr 230/2007
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.

In raport de dispozitia citata,justificarea presedintelui nu are temei legal
Legiutorul a prevazut obligatia in sarcina asociatiei de proprietari sa prezinte fara exceptie proprietarilor orice document al asociatiei de proprietari
Referitor la eventuala solutionare in instanta,trebuie sa aveti in vedere ca dv in fapt si in drept solicitati documentele asociatiei de proprietari deci nu aveti temei legal-in acest caz sa formulati actiune impotriva persoanei fizice presedinte de asociatie
Daca amiabil nu puteti solutiona aveti dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamenta de acces neingradit la justitie careia puteti sa adresati actiune impotriva asociatiei de proprietari prin reprezentant legal
Succes !
Aveti dreptul sa contestati lista de intretinere afisata daca veti considera ca nu corespunde consumurilor si motivati de ce. Chiar daca v-ar pune la dispozitie intreaga arhiva tot nu ati putea depista neregulile. Nemultumirile se explica in adunarea generala la care trebuie sa fiti prezent. La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor. pentru apartamentul dvs. nu pentru tot condominiul .
La proces ati putea ajunge doar daca ati depistat in concret nereguli in ce priveste ap. dvs.
Dar personal ati fost la asociatie?Ce v ar putea face daca luati documentele si va duceti la sediul asociatiei?acolo aflati toate debitele si din ce sunt compuse si vechime si tot.Eu nu cred ca instanta e prima solutie deoarece poate au existat somatii sau concilieri ceva....
Legea mentionata prevede accesul la orice document al asociatiei pentru membri asociatiei. Presedintele nu imi recunoaste statutul de membru al asociatiei... asa a raspuns la primarie.
Ca sa fi membru trebuie sa depui o cerere in acest sens. Am incercat sa depun direct la presedinte aceasta cerere insa refuza sa o primeasca. Tot legea respectiva specifica ca in caz de refuz pot sa o trimit ca scrisoare recomandata cu confirmare de primire cu valoare declarata si nota de inventar. Am trimis mai multe asemenea scrisori insa se intorc inapoi la mine pe motiv: 1. ca nu au fot ridicate; iar altele 2. ca se refuza primirea.
Daca actionez in instanta impotriva asociatiei nu-i pasa presedintelui pentru asociatia trebuie sa plateasca daunele si nu el.
Mentionez ca situatia prezentata dureaza deja de peste 15 luni.
Pot sa actionez in instanta impotriva presedintelui ca persoana fizica ?
Din experienta dv. ce daune banesti credeti ca pot sa obtin in instanta vis-a-vis de incalcarea drepturilor mele ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
wideace, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un apartament prin licitatie. proprietarul anterior ... bbalazs51 bbalazs51 Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in ... (vezi toată discuția)
Delapidare ContSters179283 ContSters179283 sunt propirietar de un apartament, si dupa 3 sedintede bloc cu proprietari am cerut presedintelui de bloc sa-mi puna la dispozitie conform art 10 din legea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati sa formulez o plangere ... Lumyna Lumyna Buna ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati sa formulez o plangere administrativa impotriva unui functionar public din cadrul unei primarii care refuza sa ... (vezi toată discuția)