avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cui sa ma adresez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cui sa ma adresez?

Buna seara

Am fost sanctionat contraventional cu suma de 120 lei pentru o presupusa parcare ilegala. In urma contraventiei s-a dispus de catre agentul constatator si ridicarea autovehicului de catre firma SC Ilcor, pt. care am platit suma de 500 lei, desi eu nu am savarsit aceasta contraventie. Actionand in instanta Brigada de Politie Rutiera am obtinut o sentinta definitive si irevocabila care “Admite plagerea formulata..”, “Dispune restituirea catre petent a amenzii contraventionale achitate prin chitanta nr….in cuantum de 120 lei”, “Obliga parata la plata sumei de 500 lei catre reclamant cu titlu de daune materiale”.

Am reusit dupa 4 luni sa obtin o copie legalizata a sentintei definitive si irevocabile, dar de aici cum imi obtin totusi banii, caci sunt pasat de la o institutie la alta. Va rog sa-mi raspundeti care este calea legala de a-mi recupera banii si cui ma adresez. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 08:34, 27 Octombrie 2009
Cel mai indicat este sa mergeti la un executor judecatoresc.Nu uitati sa cereti si cheluieli de executare.
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~
te duci la executor si faci executare
Cheltuielile de executare sunt consemnate de executorul judecatoresc in procesul-verbal de executare silita cand se trece la punerea in executare a acelei hotarari judecatoresti care a fost investita cu formula executorie. Cheltuielile de executare raman in sarcina debitorului, dar creditorul avanseaza o suma de bani pentru a se grabi executarea impotriva debitorului pentru recuperarea creantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la politia rutiera Livia Costescu Livia Costescu Am castigat un proces impotriva Politiei Rutiere. Solutia irevocabila arata in felul urmator: “Admite plangerea contraventionala formulata de petentul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de ridicare auto anulat de instanta. cum recuperez amenda platita si cum recuperez taxa de ridicare auto? 2680512521612 2680512521612 Mi-a fost admisa in instanta plangerea contraventionala impotriva PV de constatare a autoturismului parcat neregulamentar si ridicat de firma de ridicari auto, ... (vezi toată discuția)