avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de ridicare auto anulat de instanta. Cum ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de ridicare auto anulat de instanta. Cum recuperez amenda platita si cum recuperez taxa de ridicare auto?

Mi-a fost admisa in instanta plangerea contraventionala impotriva PV de constatare a autoturismului parcat neregulamentar si ridicat de firma de ridicari auto, pv de contraventie a fost anulat cu consecinta exonerarii de la plata amenzii aplicate in suma de 120 lei, dar a fost respinsa cererea de restituire a amenzii in suma de 120 lei ca inadmisibila si respinsa cererea de recuperare a sumei de 500 lei platita firmei de ridicari auto, pe motiv ca aceasta nu este de natura contraventionala iar suma pretinsa nu se regaseste in procesul verbal contestat ci a fost incasat de o persoana juridica in baza unei facturi. Ce pot face mai departe? Eu imi vreau Baniiiiii ca asta ma arde cel mai tare pe criza asta. Mentionez ca nu am primit nota de constatare de la firma de ridicari auto asa cum prevede HCL sect 6 si PV de ridicare auto a fost intocmit cu 8 minute mai inainte de PV-ul politistului constatator . Le pot cere daune morale porcilor de la Ilcor auto?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:28, 10 Iulie 2010
Puteti sa ii actionati in instanta si sa le solicitati daune materiale.
pot face recurs sau actionez direct firma de ridicari auto in judecata(din nou). banii pe amenda pe care i-am platit la CEC cum ii recuperez? va multumesc pt. raspuns.
Formulati actiune civila in pretentii(art.998-1000 c.civ) impotriva societatii care a ridicat masina,urmand a o dovedi cu acte,interogatoriu si martori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare proces ridicare auto 123Andrei 123Andrei Buna ziua! Am fost la arhiva judecatoriei ca sa vad pronuntarea. In condica scria : -Respinge exceptia necompetentei materiala si exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa ridicare masina ariana26 ariana26 In urma unui proces de plangere contraventionala impotriva politiei si a firmei de ridicari auto ILCOR am obtinut ca solutionare anularea procesului verbal ... (vezi toată discuția)
Cui sa ma adresez? antidote antidote Buna seara Am fost sanctionat contraventional cu suma de 120 lei pentru o presupusa parcare ilegala. In urma contraventiei s-a dispus de catre agentul ... (vezi toată discuția)