avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere retinut de catre statul Belgian !
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere retinut de catre statul Belgian !

Buna ziua ,sunt un cetatean roman stabilit in Belgia.Anul trecut (2017) m-am casatorit in Bruxelles ,cu o persoana de nationalitate romana de asemenea ,in momentul depunerii actelor la primarie ,am dus tot ce a fost nevoie pentru dosar ,printre care si certificatele de nastere ,in acel moment nu am fost instiintati ca acestea raman la autoritatile belgiene ,de altfel de stiam nu le lasam acolo ,dupa casatorie ,a mers sotia sa ridice anumite acte si a fost instiintata ca ambele certificate de nastere raman la ei ,la Palatul de Justitie la arhiva , degeaba explicam noi ca nu au dreptul ,ca nu este act emis de ei ,etc , Intrebarea mea este daca pot face ceva , (ambasda din Belgia,prin vocea unei persoane a refuzat sa se amestece) ,exista un cadru legal ,gen "o somatie" (hartie ) din partea autoritatilor romanesti ,cu care as putea merge la ei ? Sau cum ar trebui sa procedez ?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
eu ers, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:44, 5 Aprilie 2018
De ce nu obtineti alte certificate de nastere prin intermediul ambasadei?
De fapt belgienii considera ca e extras din registrul de nasteri/registrul populatiei, care se acorda de cate ori doriti si in cate exemplare doriti, ca la ei asa e. Daca le explicati ca in Romania se da de obicei o data-n viata si eventual in caz de pierdere, poate vi-l vor da inapoi.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea casatoriei intocmita in belgia kath kath Buna, In anul 2009 m-am casatorit in Bruxelles cu un cetatean roman. Dupa doar doi ani ne-am despartit si un an mai tarziu a urmat si divortul:( in urma ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat nastere cristina_petraru cristina_petraru Am un copil nascut in Belgia in 2014 si as dori sa fac transcrierea certificatului de nastere eu fiind casatorita in anul 2013 nu am apucat sa imi schimb ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere roman pentru copil nascut in italia. edoardo edoardo Buna ziua ma numesc Iulia si locuiesc in Italia de 2 ani.Am un baietel de 4 luni si as dori sa stiu si eu sa stiu ce documente imi servesc pentru certificatul ... (vezi toată discuția)