avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instructaj protectia muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instructaj protectia muncii

Sant noul presedinte al unei asociatiide propietari.avem 2 ingrijitori scari si 2 femei de serviciu.am incercat sa apelam la o persoana autorizata in protectia muncii.ne a cerut prea mult si stiri cum se strang banii.am inteles ca in cadrul asociatiei ,instructajul il poate face administratorul pentru ca are contract de munca. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:13, 4 Aprilie 2018
In cazul dvs. sunt aplicabile prevederile din Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare:
-art. 9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 14 Organizarea activitatilor de prevenire si protectie este realizata de catre angajator, in urmatoarele moduri:
a) prin asumarea de catre angajator, in conditiile art. 9 alin. (4) din lege, a atributiilor pentru realizarea masurilor prevazute de lege;
b) prin desemnarea unuia sau mai multor lucratori pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie;
c) prin infiintarea unuia sau mai multor servicii interne de prevenire si protectie;
d) prin apelarea la servicii externe de prevenire si protectie.
-art. 16 (1) In cazul intreprinderilor cu pana la 9 lucratori inclusiv, angajatorul poate efectua activitatile din domeniul securitatii si sanatatii in munca, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) activitatile desfasurate in cadrul intreprinderii nu sunt dintre cele prevazute in anexa nr. 5;
b) angajatorul isi desfasoara activitatea profesionala in mod efectiv si cu regularitate in intreprindere si/sau unitate;
c) angajatorul a urmat cel putin un program de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata minima de 40 de ore si continutul prevazut in anexa nr. 6 lit. A, fapt care se atesta printr-un document de absolvire a programului de pregatire.
Puteti efectua instruirea salariatilor daca ati absolvit curs in domeniu ssm de 40 de ore, asociatia de proprietari nu face parte din cele mentionate in anexa 5, iar administratorul este prezent in cadrul asociatiei cand salariatii desfasoara activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , o firma ( atelier mecanic ) cu 3 angajati are nevoie ... octavian-tavi octavian-tavi buna seara , o firma ( atelier mecanic ) cu 3 angajati are nevoie de serviciu extern pentru protectia muncii ?... sau se poate face periodic ( la ce interval ... (vezi toată discuția)
Ssm firma cu 2 angajati (bar) ana72 ana72 Buna ziua! Am o intrebare, intr-un bar trebuie obligatoriu dosarul cu ssm? Si daca da, este valabil daca fac eu cursul 40 sau 80 de ore? firma nu are decat 2 ... (vezi toată discuția)
Contract ssm magazin mixt AndreeaSte AndreeaSte Necesita contract SSM la un magazin mix de cartier? (vezi toată discuția)