avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate teren

In anul 2007 am cumparat un teren in orasul Baicoi, jud. Prahova pe baza unui contract de vanzare-cumparare. Pe acest teren am construit o casa care este intabulata si are facut cadastrul. Am vrut sa o pun ca si garantie imobiliara la un credit bancar, iar juristul bancii imi cere titlul de proprietate al terenului care nu a fost emis niciodata, existand doar un certificat de mostenitor, un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta. Care ar fi procedura si calea cea mai rapida de a obtine acest titlu de proprietate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:07, 7 Aprilie 2018
E ciudat ca v-a cerut titlu de proprietate, avand in vedere ca aveti contract de vanzare valabil incheiat cu imobil intabulat, contractul tinand loc de titlu de proprietate in acest caz.

Extrasul de carte funciara impreuna cu contractul sunt deci dovada cea mai pertinenta ca sunteti proprietar pe imobil.

Totusi, din ce stiu si daca intr-adevar e nevoie de titlu, doar ca formalitate, primaria orasului este cea care emite titlul, in baza documentelor de mai sus. Deci cel mai probabil acolo veti putea rezolva si problema cu obtinerea titlului.
Este o aberatie a unor juristi angajati ai bancilor care solicita acte ale proprietarilor anteriori, desi exista act de proprietate valabil incheiat si intabulat in cartea funciara. Nu aveti cum sa obtineti un titlu de proprietate deoarece terenul nu se mai afla in proprietatea persoanei care ar fi fost indreptatite sa solicite emiterea titlului.
Ma refer la titlul de proprietate al terenului asa cum era la inceput. E vorba de 0,80 ha de teren care printr.un proces verbal de punere in posesie a fost impartit in mai multe parti, una dintre ele fiind terenul meu. Imi trebuie practic titlul de proprietate pe intreaga suprafata, pentru ca ma gandesc ca este imposibil sa se emita pe parcele, atata timp cat pe adeverinta de proprietate apare 0,80 ha, adica tot terenul.
Apoi, cred ca daca obtin titlul de proprietate in acest mod, imi va fi de folos. Nu? Pentru ca, dupa logica mea care nu e a unei persoane specializate in domeniu, nu se pot emite mai multe titluri de proprietate pentru fiecare parcela in parte.
Ba cam asa ar trebui emise. Oricum, e stupid sa va ceara acel titlu. Poate e la notarul la care s-a dezbatut mostenirea, poate a ramas la fostul proprietar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 stefm stefm am dobandit recent un teren printr-un act de v/c intocmit in baza altor acte . cel care mi-a vandut terenul l-a dobandit in urma altui act de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Registru de transcriptiuni versus carte funciara legea 7 vlad_r vlad_r Care titlu are castig de cauza: 1. Contract v-c pe baza de adeverinta si proc. verbal de punere in posesie conf. legea 18/1991, transcris in registru de ... (vezi toată discuția)