avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... camera de consiliu cu citarea partilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

camera de consiliu cu citarea partilor

Cererea de reexaminare impotriva respingerii ajutorului public judiciar se solutioneaza in camera de consiliu, potrivit art. 15 OUG nr. 51/2008.
Insa se solutioneaza cu sau fara citarea partilor?

Art. 15
(1) Asupra cererii de ajutor public judiciar instanta se pronunta, fara citarea partilor, prin incheiere motivata data in camera de consiliu.
(2) Impotriva incheierii prin care se respinge cererea de acordare a ajutorului public judiciar cel interesat poate face cerere de reexaminare, in termen de 5 zile de la data comunicarii incheierii.
(3) Cererea de reexaminare se solutioneaza in camera de consiliu de un alt complet, instanta pronuntandu-se prin incheiere irevocabila.

As spune ca regula este ca toate cererile separate se solutioneaza cu citarea partilor. Legiuitorul indicand expres atunci cand doreste sa fie solutionate fara citarea partilor (cum este cazul cererii de ajutor publi judiciar, potrivit alin. 1)
Similar, si conflictul de competenta, suspendarea in cazul stramutarii, preschimbarea termenului, recuzarea, asigurarea probelor etc.
Insa, de vreme ce nu arata explicit ca si cererea de reexaminare se solutioneaza fara citarea partilor, desi se solutioneaza tot in camera de consiliu, rezulta ca se aplica regula generala privind citarea partilor.
Asa este??
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 15:49, 9 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Eu am avut o astfel de situație și partea reprezentată de mine (cea care făcuse cererea) a fost citată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de acordare ajutor public judiciar respinsa. cerere reexaminare? AaneiMirabela AaneiMirabela Buna seara, am si eu o problema. Sunt implicata intr-un proces succesoral si am cerut contra expertiza. Judecatoarea a spus sa platesc un onorariu de 800lei, ... (vezi toată discuția)
Scutire de plata taxei de timbru, cerere admisa in parte, se mai poate reezamina? vicsn vicsn Buna ziua. Am vazut ca in OUG 51/2008, se arata ca se poate face cerere de reexaminare in cazul respingerii cererii pentru ajutor public judiciar. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Plata taxei de timbru handsu handsu Daca exista posibilitate de a face recurs impotriva refuzului instantei de a admite cererea privind neplata taxei de timbru pentru partea care se afla in ... (vezi toată discuția)