avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... chemare in judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

chemare in judecata

Suntem in situatia in care trebuie sa recuperam un debit restant de la un client. Acesta nu mai functioneaza, dar nu stiu daca s-a declansat procedura de insolventa in ceea ce-l priveste. Debitul este rezultatul unui contract, dar pentru ca exista posibilitatea de a fi in insolventa nu-l putem chema in judecata in temeiul OUG 119/2007. Ce alta solutie avem?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:14, 30 Octombrie 2009
Incercati in baza OG nr 5/2001
In primul rand ar trebui sa specificati daca suma datorata este certa, adica rezulta clar din acte, fara a se pune-n discutie cuantumul creantei.
Este important de stiut si care este acesta.
Pentru a verifica daca s-a deschis procedura insolventei, consultati site-ul www.just.ro.
Dati click pe judetul unde-si are sediul debitoarea.
Competenta este a tribunalului.
Suma datorata rezulta clar din contract si din factura emisa. Cuantumul creantei este de 16.963,50 lei.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
ContSters98540, utilizator
somatie de plata in baza OG 5/2001.
puteti foarte bine sa il chemati in judecata si in baza OUG 119/07. daca e in faliment nu il puteti chema in judecata pe nicio alta cale, trebuie sa va inscrieti la masa credala. daca nu e inca in faliment, puteti folosi orice cale procedurala (OUG119/07 - pe care o recomand - OG 5/01, calea dreptului comun).
aflati de pe portalul instantelor sau de pe site-ul recom.ro daca e in faliment si daca nu e uzati de orice actiune va convine mai mult.

Alte discuții în legătură

Recuperare creante stefaniulian stefaniulian Cum recuperez contravaloarea unei facturi,de la o societate care si-a cerut in adunarea generala declansarea procedurii de insolventa dar nu s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)
Somatie plata - insolvabilitate ! stelutaalistar stelutaalistar Am de recuperat o creanta de la o societate comerciala . Am introdus actiune in instanta - somatie de plata . Intre timp , cf. informatiilor de la ONRC de ... (vezi toată discuția)
Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)