avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... RECUPERARE CREANTE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

RECUPERARE CREANTE

Cum recuperez contravaloarea unei facturi,de la o societate care si-a cerut in adunarea generala declansarea procedurii de insolventa dar nu s-a dat hotararea tribunalului in acest sens?
Conform contractului ,de la termenul de plata nu s-a scurs perioada ca eu sa pot cere insolventa societatii.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:18, 6 Martie 2012
Daca s-a declarat in insolventa, trebuie sa vedeti cine este administratorul judiciar desemnat de catre instanta si sa va inscrieti pe lista creditorilor chirografari.
somatie/ordonanta de plata in instanta og 119/2007
romibaro a scris:

somatie/ordonanta de plata in instanta og 119/2007

Pai ce rost mai are somatia daca este declansata procedura judecatoreasca a insolventei?

Asteptati, in cazul d-voastra. sa vedeti ce solutie da instanta, iar mai apoi in functie de aceasta, cu ajutorul unui avocat ori jurist veti face alte demersuri.
Pana la data pronuntarii instantei asupra deschiderii procedurii insolventei puteti formula actiune in recuperarea creantei (somatie de plata conform OG 5/2001 sau emiterea unei ordonante de plata conform OG 119/2007). Creanta trebuie sa fie ajunsa la scadenta! Dupa data deschiderii procedurii nu mai puteti face nimic pe cale judiciara, trebuie sa va inscrieti la masa credala.
Dvs. puteti cere deschiderea procedurii insolventei daca valoarea prag (45.000 lei) este depasita. La fel, creanta trebuie sa fie certa, lichida si exigibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata ContSters98540 ContSters98540 Suntem in situatia in care trebuie sa recuperam un debit restant de la un client. Acesta nu mai functioneaza, dar nu stiu daca s-a declansat procedura de ... (vezi toată discuția)
Somatie plata - insolvabilitate ! stelutaalistar stelutaalistar Am de recuperat o creanta de la o societate comerciala . Am introdus actiune in instanta - somatie de plata . Intre timp , cf. informatiilor de la ONRC de ... (vezi toată discuția)
Executare vs faliment Monica H. Monica H. speta e cam asa: in urma admiterii unei somatii de plata, am investit o cu f. executorie si am mers la executor. Intre timp, impotriva firmei debitoare a ... (vezi toată discuția)