avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog raspuns

In urma divortului am cedat toate bunurile dobandite fostei sotii implicit copilului rezultat din aceasta casatorie.Acum m-am recasatorit si am achizitionat un imobil si alte bunuri prin credite bancare impreuna cu sotia actuala.Ce trebuie sa fac pt. ca m-ai tarziu sa nu apara probleme legate de mostenire privind drepturile primului copil.Consider si vreau ca toate bunurile sa ramana celui de al doilea copil intrucat acestea au fost dobandite cu mama acestuia.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anmarr , utilizator 20:17, 27 Octombrie 2009
La un moment dat faceti act de vanzare -cumparare pe numele copilului din a doua casatorie.
Doamna avocat are dreptate, numai ca... trebuie sa tineti cont si derezerva succesorala.
daca veti face acte de vanzare-cumparare cu cel de-al doilea copil, copilul din casatoria anterioara va putea cere desfiintarea actului in instanta, invocand reductiunea liberalitatilor excesive.
procedati la incheierea unui contract de intretinere , intre dvs si copilul din a doua casatorie .
rezolutiunea unui astfel de contract se poate cere doar de partile contractante , iar ceilalti descendenti ai dvs. nu vor putea invoca reductiunea in acest caz. ;)
Oricum copilul din prima casatorie nu-si pierde drepturile la rezerva, si poate ataca orice act.
contractul de intretinere nu este o liberalitate si ca atare nu poate fi desfiintat de mostenitorii rezervatari inlaturati de la mostenire. ;)

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)
drept de mostenire buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al ... barbu adrian barbu adrian buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al sotului din prima casatoriei un copil impreuna sotia supravetuitoare detine testament in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune anonimiu anonimiu Suntem un cuplu la a doua casatorie fiecare, avand cate un copil major din prima casatorie.Ne-am casatorit in 2010. Eu aveam inainte de casatorie un ... (vezi toată discuția)