avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog raspuns
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog raspuns

In urma divortului am cedat toate bunurile dobandite fostei sotii implicit copilului rezultat din aceasta casatorie.Acum m-am recasatorit si am achizitionat un imobil si alte bunuri prin credite bancare impreuna cu sotia actuala.Ce trebuie sa fac pt. ca m-ai tarziu sa nu apara probleme legate de mostenire privind drepturile primului copil.Consider si vreau ca toate bunurile sa ramana celui de al doilea copil intrucat acestea au fost dobandite cu mama acestuia.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anmarr , utilizator 20:17, 27 Octombrie 2009
am inteles ca rezerva minima succesorala pt un mostenitor, copil al defunctului este de 1/6 din masa succesorala... in cazul in care, tinand cont de cele de mai sus si de faptul ca cei 2 soti au facut un credit si sa zicem ipotetic , ca se poate stabili in instanta faptul ca unul dintre ei, mama in acest caz, a contribuit cu o cota parte mai mare in achizitionarea imobilului, acest fapt poate reduce din masa succesorala de impartit? intreb acest lucru, pt ca stiu ca bunurile de obicei sunt 50% sot supravietuitor, iar din 50% ramasi dupa defunct se impart 1/4 sot supravietuitor si 3/4 copii! Ei bine, poate sotul supravietuitor sa dispuna de mai mult de 1/4 din mostenirea sa? B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)
drept de mostenire buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al ... barbu adrian barbu adrian buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al sotului din prima casatoriei un copil impreuna sotia supravetuitoare detine testament in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune anonimiu anonimiu Suntem un cuplu la a doua casatorie fiecare, avand cate un copil major din prima casatorie.Ne-am casatorit in 2010. Eu aveam inainte de casatorie un ... (vezi toată discuția)