avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura pentru fiul meu ca imi conduce masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura pentru fiul meu ca imi conduce masina

Este obligatoriu procura pentru ca fiul meu sa imi conduca masina?
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2018
VIOPAUN, utilizator
Cel mai recent răspuns: VIOPAUN , utilizator 16:17, 10 Aprilie 2018
Contract de comodat, nu procura.
Si da, ii trebuie daca iese din țară cu masina.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nevoie de nimic special, nu trebuie sa incheiati contract de comodat.
Are nevoie doar de actele obisnuite care i-ar fi necesare si daca masina ar fi a lui : certificatul de înmatriculare, cartea verde, carte de identitate,, permis de conducere valabil


www.avocatnet.ro/articol_332...
[ link extern ]


Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
De cativa ani buni tot intreb si nu primesc niciodata un raspuns: Aveti cumva habar in baza carui text de lege stim cu totii ca este nevoie de acest contract de comodat pentru iesirea din tara cu autoturismul aflat in proprietatea unei alte persoane?
Este nevoie pentru a se stabili modalitatea de detinere a autoturismului. Da, nu exista nici o lege in acest sens, insa ca cetatean corect care te afli, ar trebui sa ai asupra ta un document care atesta faptul ca bunul ti-a fost incredintat spre folosinta. Mie una asa mi se pare normal. Sa circuli cu documentele masinii asupra ta, cu itp-ul la zi, cu rovineta, cu eventualul contract de comodat etc etc.
Masina e a lui Popescu si e condusa de Ionescu.
Poate sa fie like....furata?
Poate sa fie, dar daca nu este, nu este. Si nu putem sa presupunem ca e furata, dimpotriva, corect ar fi sa presupunem ca nu e furata. Din cate stiu, singurul impediment la trecerea granitei cu masina ar fi ca ea sa apara ca fiind declarata furata in baza de date accesata de organele de frontiera. (Interpol, cred) In rest, nu cere nimeni sa faci dovada dreptului de proprietate sau sa justifici un drept de folosinta.
Ca ni se pare normal e una, sa fi existat un text de lege care sa impuna o asemenea obligatie soferului ar fi fost alta.
Bineinteles, toata lumea face contractul de comodat pentru ca nimeni nu da sfaturi concrete si pentru ca, bineinteles, ne gandim la plecare cum ar fi sa fim intorsi de la granita.
Concluzia mea e ca la trecerea granitei trebuie prezentat act de identitate al persoanei, permis de conducere valabil pentru categoria din care face parte autoturismul in cauza, certificat de inmatriculare auto cu verificare tehnica in termen si RCA valabil. Atat.

Alte discuții în legătură

Trecere frontiera cu autoturism imprumutat Andrei unicul Andrei unicul Pot trece granita cu un autoturism ce nu este pe numele meu? (vezi toată discuția)
Buna ziua! un contract de comodat pentru un autoturism poate ... cmp2022 cmp2022 Buna ziua! Un contract de comodat pentru un autoturism poate fi incheiat sub semnatura privata sau doar in fata unui notar? Este necesar pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat auto pentru r. moldova trebuie încheiat neapărat în fața unui notar sau poate fi și neautentificat? Georgiana Alexii Georgiana Alexii Un contract de comodat trebuie incheiat neaparat in fata unui notar sau poate fi incheiat si acasa? De exmplu: masina e pe numele mamei, am sa o folosesc eu ... (vezi toată discuția)