avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Trecere frontiera cu autoturism imprumutat
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Trecere frontiera cu autoturism imprumutat

Pot trece granita cu un autoturism ce nu este pe numele meu?
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:59, 16 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, cu o procura din partea proprietarului.
Nu exista procura pentru trecerea granitei cu un autoturism. Condusul unei masini nu este o operatiune juridica prin urmare cineva nu poate fi imputernicit sa conduca masina, e ca si cum ai imputernici pe cineva sa ude florile. Poate va referiti la o declaratie prin care proprietarul isi exprima acordul cu privire la calatorie. Sau, ca varianta, mai exista contractul de comodat, prin care se imprumuta folosinta autoturismului. Necesitarea prezentarii acestor documente la trecerea frontierei este un mit.
DAR, avand in vedere legislatia in vigoare, nu exista nici o norma care sa obliga la prezentarea acestor acte. Deci nu e nevoie nici de procura, nici de declaratie si nici de contract de comodat.
Daca autoturismul nu este declarat furat in baza de data, puteti trece granita linistit cu actul dvs de identitate, permisul de conducere, certificatul autoturismului cu ITP in termen si RCA valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru fiul meu ca imi conduce masina VIOPAUN VIOPAUN Este obligatoriu procura pentru ca fiul meu sa imi conduca masina? (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru scoaterea autovehiculului din tara? CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am un opel astra, autovehicul pe care il folosesc eu. Masina este inmatriculata pe bunica mea, RCA-ul fiind ~1/4 mai mic decat daca ar fi ... (vezi toată discuția)
Autoturism inregistrat pe pf folosit de alta persoana decat proprietarul harkoz harkoz Am un autoturism inregistrat pe persoana fizica (sotia), pe care doresc sa dau socrilor in folosinta. Transcrierea pe numele socrilor ne-ar costa foarte mult ... (vezi toată discuția)