avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Un mic ajutor cu privire la cererea de restituire ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Un mic ajutor cu privire la cererea de restituire pentru timbrul de mediu

Buna seara, as dori daca se poate un mic ajutor in completarea cererii de restituire pentru timbrul de mediu sau taxa auto.
In primul rand, cererea este adresata catre ANAF? asta ar trebui scris, sau este ceva mai specific?
Alta dilema la mine ar fi ce numar de inmatriculare ar trebui sa trec in cerere? Eu am cumparat masina la momentul respectiv deja inmatriculata in Romania, dar nu avea nicio taxa auto platita, asa ca am platit eu taxa pentru ea (timbru de mediu), masina avea la momentul respectiv numerele de inmatriculare ale vechiului proprietar. In momentul inmatricularii, eu i-am pus numerele mele de inmatriculare, iar acum masina am vandut-o si are alte numere de inmatriculare.
La acest paragraf din cerere: 'Declar/Declarăm că suma achitată inițial, cu titlu de taxă specială pentru autoturisme și autovehicule/ taxă pe
poluare pe autovehicule/ taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/ timbrul de mediu pentru autovehicule,
prin Chitanța/Ordinul de plată pentru Trezoreria Statului nr. ______________________/_______________, în cuantum de
____________________ lei, a fost achitată ca urmare a intervenirii uneia dintre situațiile prevăzute de Legea nr. 571/2003
privind Codul fiscal' ar trebui sa trec seria si numarul chitantei?
Modificarea cu privire la anexarea documentelor doveditoare (chitanta, talon, carte) este pusa in practica? adica pot depune cererea incepand de maine fara aceste documente?
Iar ultima intrebare, unde trebuie depusa cererea mai exact (circa financiara a sectorului meu ?!) si trebuie depusa neaparat de cel care a intocmit cererea?
Va multumesc anticipat pentru ajutor, incerc sa intocmesc cererea corect din prima pentru a nu avea greseli si a pierde timpul degeaba.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile. bogdan2k bogdan2k Buna ziua, Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez taxa de poluare in urma unui accident cu dauna totala? StoicaGeorge StoicaGeorge Buna ziua. Rog pe cineva care a fost sau este in situatie ca si mine ca sa ma ajute cu un sfat cat mai rapid. Sunt proprietarul unui autoturism care in urma ... (vezi toată discuția)