avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Achitare timbru de mediu fara a vinde masinile.

Buna ziua,
Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei platita.

Este posibil sa achite aceasta taxa fara sa vanda masinile? nu se doreste vanzare masinilor ci doar achitarea taxelor.

Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 10:05, 7 Martie 2014
Si care ar fi scopul/finalitatea acestor plati nedatorate? Adica de ce ar arunca firma niste bani pe geam? Bugetul oricum este neindestulator :)
Motivul achitari taxelor nu mi-a fost comunicat, doar ca se vrea achitate.
O sa sun maine la anaf ca la ora 16:00 nu raspundea nimeni bugetari ce vrei, dar prefer sa am si unele notiuni legate de timbrul de mediu cand sun.

Ma astept la vreo bomba de raspuns cum ca nu se poate .....
Da un click aici sa-ti faci o idee cam cat ar costa distractia : [ link extern ]
bogdan2k a scris:

Buna ziua,
Firma la care lucrez , vrea sa achite taxa de mediu pentru toate masinile ce le detine in parcul auto, si nu au deja o forma a taxei platita.

Este posibil sa achite aceasta taxa fara sa vanda masinile? nu se doreste vanzare masinilor ci doar achitarea taxelor.



Taxa se plateste, in cazul dumneavoastra, doar la inmatricularea autovehiculelor pe alta persoana.

Art. 4
Obligatia de plata a timbrului intervine o singura data, astfel:
a) cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de catre primul proprietar din Romania si atribuirea unui certificat de inmatriculare si a numarului de inmatriculare;
b) la reintroducerea in parcul auto national a unui autovehicul, in cazul in care, la momentul socaterii sale din parcul auto national, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduala a timbrului, in conformitate cu prevederile art. 7;
c) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii;
d) cu ocazia transcrierii dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat in situatia autovehiculelor pentru care s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, taxei de poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
Dan Cozma, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru 2013 fortunasystem fortunasystem Am platit taxa de mediu pe 13/03/2013 si am incercat sa depun actele pe 15/03/2013 dar am fost refuzat pe motiv ca noua taxa de timbru se aplica incepand din ... (vezi toată discuția)
Timbru mediu andreichirutza andreichirutza Buna ziua. Sunt in posesia unui autovehicul pentru care instanta de judecata a dispus inmatricularea fara plata a taxei de inmatriculare. Fac mentiunea ca ... (vezi toată discuția)