avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Terenul imprejmuitor blocului de locuinte
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Terenul imprejmuitor blocului de locuinte

Bună ziua,
Mă confrunt cu o problema foarte deranjata, locuiesc într-un bloc la etajul unu iar pe partea pe care am eu vederea cetățenii cartierul au transformat-o în toaleta, chiar dacă pe aceasta parte se face și accesul în bloc, am montat camere de supraveghere și nu au avut nici un efect, i-am prezentat primarului problema cu dovezile aferente dar fără nici un rezultat. Întrebarea mea este în condițiile acestea cui mă pot adresa ca sa stopeze acest fenomen și cui aparține acel teren din împrejurimile blocului.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:58, 11 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Statutul terenului aferent imobilelor de locuit in comun poate fi privat al dezvlotatorului/constructorului/proprietarilor sau poate apartine domeniului public local
In speta dv sesizati oficial directia corop control din primarie care in cazul in care se identifica autorii ,impotriva acestora pot fi aplicate sanctiuni prevazute de disp HCL si L nr 61/1991
Anul construcției blocului este 1983 deci exclus proprietate privata, iar în privința organelor primăriei , primarul având cunoștință de cele petrecute prin pozele pușe la dispoziție de mine și fără sa ia vreo măsură, i-am cerut exclusiv pe rețeaua de socializare montarea unor semne șau indicatoare care sa interzică acest fenomen dar fără rezultat, cred ca singura soluție ar fi sa acționez în instanță și sa le cer daune morale, ....
Blocul are un istoric foarte interesant, în anul 2001 a fost implicat intr-o explozie de la gaze, sau alocat despăgubiri de la guvern pentru sinistrați dar care nu au mai ajuns la sinistrați, ulterior sa luat măsura mutării a 1/2 din locatarii blocului intr-un bloc ANL care a fost transformat în bloc de locuințe sociale cu condiția sa își cedeze apartamentele unui privat la prețul de 2000€/ap. În consecință interesul primăriei este prea mic pentru1/2 din bloc adică pentru partea locuibila sau mai bine zis pentru partea care a refuzat sa cedeze apartamentele. pt acea suma infirma, ca dovada pe lângă situația prezentata mai sus sta și simplele exemple: din tot cartierul care numără 9 blocuri este singurul care nu are iluminat stradal ( nu are trasa instalație ) nu are o banca de odihna în fata Cum au celelalte blocuri etc. Trageți dvs concluziile și sfătuiți-mă ce as putea face!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Opiniile pot fi diferite,conditionat de optica de solutionare a respondentilor
Ca si sfat personal,intemeiat pe precedente actiuni in instanta promovate impotriva autoritatii publice locale,nu va sfatuesc sa demarati astfel de demers deoarece in final dupa o lupta in instanta inegala,dupa stres ,timp alocat termenelor de judecata veti beneficia de hotarare defavorabila deoarece nu veti putea proba legal pretinsele daune morale
Intotdeauna primaria invoca chichite prin care se exonereaza de obligatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuri de joaca pentru copii IB IB Va rog sa-mi dati detalii referitoare la urmatoarele probleme: 1. Ce legi reglementeaza infiintarea locurilor de joaca pentru copii in cadrul cartierelor ... (vezi toată discuția)
Consultanta juridica Dana Deea Dana Deea Buna ziua . Locuiesc intr un imobil tip bloc cu curte interioara si parcari individuale private. Iar cei de la parter au si zona verde proprie. De curand la ... (vezi toată discuția)
Cedare cota teren aferenta unui bloc catre un alt bloc mdutan mdutan Buna ziua, Dorim sa transformam terenul comun dintre blocul nostru si blocul vecin in parcari. Acest teren apartine in proportie de 50% blocului nostru si ... (vezi toată discuția)