avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Export trilateral ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Export trilateral ?

Buna ziua,firma noastra produce talpi de incaltminte,si trebuie sa exportam unei firme din Germania care platste in euro.Dar livrarea talpilor o facem in Romania,la o alta firma ,care are in componenta aceasi persoana din Germania,si care produce pantofii ,care ulterior ii vinde in America,UE,.cum facem contractul ,in 3 ? sau intre noi si firma din Germania ,fara tva,cu livrare in Romania,la a 3 firma? E considerat export? facturam fara tva? se face contract trilateral?aveti model?Va multumesc anticipat.ptr raspuns.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 14:08, 14 Aprilie 2018
Dvs faceti o livrare locala cu TVA deoarece marfa nu paraseste teritoriul tarii.Pentru a fi considerata o livrare intracomunitara(exportul este pentru tarile din afara comunitatii) trebuie ca marfa sa fie transportata dintr-un stat membru in alt stat membru.Nu am inteles din expunerea dvs. daca partenerul din Germania este inregistrat in scopuri de TVA in RO sau faceti o livrare in RO unei societati afiliate partenerului dvs. din Germania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
Cabinet Expert Contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare catre china - livrare germania crinarug crinarug O societate factureaza marfa catre o firma din China iar aceasta doreste ca marfa sa-i fie livrata in Germania. Se intocmeste factura catre China si aviz ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara maryabunea maryabunea Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: firmei A platitoare de TVA din RO i se intocmeste factura de marfa de firma B platitoare de TVA din Germania, ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO inregistrat ca platitor de TVA -cumpara marfa din germania ,si vinde in germania toate firmele sunt inreg.ca platitor de tva in tara ... (vezi toată discuția)