avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract Enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract Enel

Buna ziua ! Am o intrebare va rog .Am achizitionat un apartament intr-un bloc de locuinte iar in contractul de vanzare -cumparare este stipulat :Contractul de energie electrica trebuie incheiat pe Asociatia de Proprietari care trebuie intocmita.Problema este ca puterea totala instalata pana in contoarele pasante este de doar 8 kw ( organizate de santier sau pensiune)insuficienta pentru cele 11 apartamente.Cei de la Enel ne-a spus ca trebuie sa facem supliment de putere pana la 60 kw(transformator ,costuri suplimentate etc.) Este legal ce a facut vanzatorul? Ce pot face ?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:16, 11 Aprilie 2018
Problema este cauzata de riscul pe care vi l-ați asumat conform contractului asumat /semnat, nu de legalitatea a ceea ce a făcut vânzătorul..

Inca o teapa la care apeleaza dezvoltatorii pentru a reduce costurile. Puterea instalata de 8 Kw reprezinta valoarea necesara pe organizarea de santier/ pentru a se construi. Numai pentru aceasta valoare a solicitat si primit dezvoltatorul aprobare, stiind ca este insuficienta pentru viitorii proprietari.
Pentru a face locuibile apartamentele, este nevoie ca dezvoltatorul sa predea la cheie toate utilitatile (lumina, gaz, apa, etc.) cu contoare montate.
Cand ati semnat contractul de vanzare-cumparare, vanzatorul a profitat de dvs. si v-a pus sa semnati aberatia cu contractul incheiat prin asociatia de locatari. ENEL, firma de gaze, firma de distributie apa rece, firma de distributie energie termica, etc. trebuie sa incheie contracte cu fiecare beneficiar in parte.
ENEL va raspuns deja in ce conditii veti beneficia de curent electric - investitie suplimentara in transformator, statie electrica, tablouri de distributie, contoare, etc. Raspunsuri similare puteti primi de la toate firmele de distributie utilitati. Costurile pe care va trebui sa le suportati vor fi semnificative.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva dezvoltatorului, dar rezultatul este incert in conditiile in care prin actul de vanzare-cumparare ati semnat ca sunteti de acord sa nu primiti utilitatile contorizate si functionale la limita apartamentului dvs., urmand doar sa incheiati contracte separate cu furnizorii de utilitati.
Nimeni nu a stiut ca puterea instalata este de 8 Kw , propietarul ne-a aratat contoarele pasante a inregistrat consumul,ne-a aratat factura ,ulterior sa ne facem contracte individuale.Precizez ca blocul a functionat ca pensiune apoi dezmembrata in apartamente de locuinte , am cerut proiectul instalatiilor electrice , termice etc.nu exista .Nu stiu cum s-a putut da Receptia Finala pentru bloc de locuinte, fara a se respecta nici macar “bunul simt”Traim intr-o mare “teapa” !!!!! Va multumesc.
Puteti afla raspuns la intrebarile pe care le puneti daca veti decide sa actionati in instanta dezvoltatorul si in conditiile in care acesta va primi prin hotarare judecatoreasca sa completeze investitia necesara pe cheltuiala sa. Proiectele pe care le nominalizati vor trebui scoase de la naftalina de dezvoltator si supuse unei expertize tehnice judiciare. Poate fi vorba de un proces de durata si cu cheltuieli semnificative. Nu cred ca poate compara cineva costurile procesului cu cele pentru completarea investitiei pe cheltuiala dvs. pentru a se vedea care este calea mai favorabila de urmat.
Cred că primul pas e să cereți consultanță de specialitate. E posibil ca dvs. să fi semnat un contract bine întocmit de vânzător, cu clauzele lui. Și cu tot efortul să vă duceți în instanță degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un dezvoltator sa-ti taie accesul la uitilitati daca nu este constituita o asociatie de proprietari? Lazar69 Lazar69 Buna ziua, Banca si fondul de garantare mi-au aprobat cererea de creditare pentru achizitionarea un apartament intr-un bloc construit in 2017 cumparand de ... (vezi toată discuția)
Energie electrica imobil nou Serilius Serilius M-am mutat de aproximativ un an intr-un apartament ditr-un bloc nou. Dezvolatorul m-a lasat sa stau aici fara sa achit nimic pana in luna iulie a acestui an, ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)