avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare-cumpărare cu clauză de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere. Un contract de mână îl poate desființa? Contractul meu e făcut la notar

Buna seara..un unchi de al soției mele ne-a trecut o casa cu pământ. Titlu acestuia este contract vanzare..dar mai scrie in el ca noi trebuie să-i asigurăm până la moarte toate cele si după cele creștinești!!!acesta a părăsit imobilul căsătorindu.se.acum ma amenința că vrea să desfacă acest contract ca nu-mi îndeplinesc angajamentul. Intrebare 1 poate desface acest contract si intrebarea 2 un frate al lui spune că are un contact de mana ca iar fii vandut casa înainte..are acesta vreo valoare dacă eu am un contract facut la notar??
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Actul de mana nu are valoare, insta si contractul dvs poate fi desfacut intrucat nu ati prestat niciun fel de intretinere.
Litigiul se va judeca pe baza clauzelor contractuale.
Un litigiu de acest fel poate sa fie destul de complicat.
Va trebui stabilit daca s-au respectat sau nu clauzele contractuale si cine este în culpa.
Si asta inseamna ca acum..el ducându.se la nu stiu ce adresă eu trebuie sa stau sa il controlez.....??? PT ca nu.ai asa pot avea grija de el
V-am spus că sunt de analizat mai multe aspecte în funcție de clauzele contractuale.
Dacă doriți să va apărați trebuie va informati foarte exact dar totul la un proces tine de apararile concrete si de probe.
Dacă era vorba sa pierdeți sigur procesul putea rezulta acest lucru dar nu rezultă...
Depinde ce va rezulta la judecată.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Numai instanta de judecata constata si pronunta sanctiunea rezolutiunii.

Instanta analizeaza daca v-ati indeplinit obligatia contractuala de intretinere sau nu.

Prestatia intretinerii trebuie realizata potrivit contractului de intretinere, altminteri, instanta poate rezolutiona contractul incheiat.

Obligatia de intretinere este detaliata in contract.

Alte discuții în legătură

Am făcut un contract de întreținere pentru o casă+teren, iar între timp ne-am construi o casă nouă în curte. cum rămâne cu casa dacă întreținutul vrea să rezilieze contractul? George123456789 George123456789 Eu cu soția avem un contract de intretinere viagera cu un unchi de al ei casa si teren.Noi neam facut casa noua an curte.Daca vrea sa rezilieze contractul cum ... (vezi toată discuția)
Contract v/c cu clauza de intretinere si drept de abitatie viagera eumomo eumomo Buna ziua Cu aproximativ 2 ani in urma am incheiat un Contract V/C cu clauza de intretinere si drept de abitatie viagera ,cu parintii mei dupa care tatal ... (vezi toată discuția)