Buna seara..un unchi de al soției mele ne-a trecut o casa cu pământ. Titlu acestuia este contract vanzare..dar mai scrie in el ca noi trebuie să-i asigurăm până la moarte toate cele si după cele creștinești!!!acesta a părăsit imobilul căsătorindu.se.acum ma amenința că vrea să desfacă acest contract ca nu-mi îndeplinesc angajamentul. Intrebare 1 poate desface acest contract si intrebarea 2 un frate al lui spune că are un contact de mana ca iar fii vandut casa înainte..are acesta vreo valoare dacă eu am un contract facut la notar??
Trebuie sa va realizati intocmai obligatiile din contractul de intretinere,caz contrar,instanta pe baza afirmatiilor unchiului si probelor poate desfiinta contractul.
Un răspuns strict la întrebarea asta este, nu.
Ideea este că, răspunsurile de aici sunt la modul general, dvs. vreți un răspuns la modul particular, iar acest lucru este imposibil atâta timp cât nimeni nu cunoaște dosarul cu speță in sine. Ce anume scrie in contract, ce ați făcut sau nu.
In rest, vi s-a răspuns.
- Contractul de mana, e nul și fără valoare.
- Iar unchiul va poate da in judecata, chiar daca are sau nu, șanse de câștig.
Mai mult de atât, va poate spune doar un avocat care va studia contractul și va vedea in ce măsură stau lucrurile.
Dacă el este „verde” și plecat de acasă, iar dvs. nu aveți vreo culpă în neîndeplinirea obligațiilor contractuale, atunci el nu ar putea să obțină rezoluțiunea. Teoretic. Practic - „ne lăsăm surprinși”.
Iertați exprimarea, dar o astfel de cauză depinde de multe, foarte multe amănunte. Iar eu n-am de unde să ghicesc nici ce ați semnat/ce obligații concrete v-ați asumat, nici cum a fost viața dvs. până mai ieri, alaltăieri...
Apropo, ce înseamnă „până la moarte toate cele...creștinești ”?
Dacă așa o fi scrisă clauza aceea, mie îmi vine ... să mă crucesc. Sau mai bine intrați dvs. la o „spovedanie” în biroul unui avocat, dacă doriți răspunsuri concrete și corecte. Altminteri, degeaba stăm pe aici să vorbim vorbe despre ce se presupune că s-ar fi scris. Fiindcă riscul de a o nimeri pe alăturea cu drumul (pe lângă realitate) este mare.
In contract scrie ca trebuie sa-i asigurati intretinerea,nu scrie ca trebuie sa-i asigurati intretinerea la o locatie anume.Notificati-l prin executor ca ,intelegeti sa va executati obligatia de intretinere dar, sa va comunice locatia.