avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta drepturi pensie urmas (militara)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta drepturi pensie urmas (militara)

Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la varsta la care am dreptul de a solicita pensia de urmas a sotului decedat fost cadru MAPN.

In legea 223/2015 se mentioneaza la art49 al1 ca sotul supravietuitor are drept de pensie de urmas la implinirea varstei prevazute la art16 al2. Conform acestui articol varsta standard de pensionare pentru limita de varsta este de 60 de ani si atingerea acestei varste se realizeaza prin cresterea varstelor standard de pensionare conform esalonarii prevazute in anexa legii. Fiind nascuta in Februarie 1960, conform acestei anexe varsta de pensionare ar fi 56 de ani si 4 luni si prin urmare pensia de urmas ar fi putut fi obtinuta incepand cu anul 2016.

Va rog sa-mi confirmati daca interpretarea textului legii de mai sus este corecta si daca nu, va rog sa-mi precizati care este interpretarea corecta.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Vârsta pentru pensir tinely1 tinely1 Sunt sotie de fost cadru militar care a decedat în decembrie 2015. La ce varsta pot beneficia de pensie de urmas? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare in baza legii 223/2015, privind pensiile militare de stat shony25 shony25 Buna ziua, In urma decesului sotului sustinator in anul 2020, iesit la pensie de serviciu anticipata in anul 2007, in baza Legii 179/2004, privind pensiile ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas cosac cosac Buna ziua as vrea si eu cateva lamuri in legatura cu pensia de urmas.Situatia este urmatoarea Soacra mea(n.14 .05.1958) a fost casatorita timp de 17 ani pana ... (vezi toată discuția)